23948sdkhjf

27 byggekonkurser i august

Bygge- og anlægsbranchen oplevede i sidste måned det laveste antal konkurser i næsten syv år.
Med de 27 konkurser i august kommer antallet af byggevirksomheder, der har drejet nøglen om i 2014 op på 316. Sidste år var antallet 468 for samme periode, hvoraf de 48 gik konkurs i august. Det er et fald på små 33 procent.

Hos brancheforeningen Dansk Byggeri hylder man de tilbageværende byggevirksomheder for at fokusere på omkostninger og bundlinje.

- Der er ingen tvivl om, at sundhedstilstanden blandt virksomhederne i branchen i øjeblikket er bedre end set længe. Det er der flere forskellige årsager til. Vi har set rigtig mange konkurser gennem de senere år, og det betyder, at det er de sejlivede virksomheder, som er tilbage, siger Andreas Fernstrøm, der er chefkonsulent i Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Samtidig er det også de virksomheder, som har været rigtig gode til at holde fokus på deres omkostninger og være benhårde, når der har været behov for at skære til. Slutteligt så er der også en anden realisme end tidligere om hvilke opgaver, man som virksomhed vælger at sige ja til.

Chefkonsulenten forklarer dog, at konkurstallet for året – der vurderes at ende i omegnen af 500 – stadig er højere end normalen, som er et konkursomfang på 200-400 årlige konkurser.

- Samtidig skal man holde sig for øje, at branchen i 2014 har haft ekstra aktivitet fra de to storme i efteråret 2013 og fra BoligJob-ordningen, som desværre afskaffes fra årsskiftet. Der er derfor risiko for, at konkurstallene i 2015 ikke vil fortsætte den positive udvikling med samme hastighed, slutter Andreas Fernstrøm.

Tallene fra Danmarks Statisik viser, at man skal helt tilbage til september 2007 for at finde en måned med samme lave antal konkurser i bygge- og anlægsbranchen som i august måned i år.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172