23948sdkhjf

Nedlagt sygehus får dødsstødet

Nedrivningsarbejdet er i fuld gang af det gamle afsnit af Terndrup Sygehus.
Efter længere tids arbejde med at fjerne de mange giftige og miljøfarlige stoffer i både vægge, lofter og gulve på det nedlagte sygehus i Terndrup på behørig vis er entreprenørfirmaet IF Nedbrydning i Aalborg netop gået i gang med at vælte ydervæggene til det gamle afsnit af sygehuset.

Det sker med en vis forsinkelse i forhold til tidsplanen, fordi omfanget af skadelige stoffer i form af PCB, blymaling og asbest var større end først antaget.

Gamle afsnit nu renset
Det nedlagte sygehus omfatter et bygningskompleks med et samlet areal på ca. 6000 etagekvadratmeter, hvor den ældste del er fra 1892.

- Vi er blevet færdige med at fjerne de skadelige stoffer i det gamle afsnit og er derfor nu begyndt med selve nedrivningen af bygningen. Bagefter gælder det kedelanlægget og fjernelse af den høje skorsten. Ved siden af er der nogle nedgravede jordtanke, hvor vi også skal have fjernet olieforureningen i noget af jorden, forklarer Ivan Faldt Pedersen.

Han er indehaver af IF Nedbrydning i Aalborg.

I gang med næste etape
I løbet af kort tid går firmaet også i gang med at fjerne de skadelige stoffer i den nye fløj af Terndrup Sygehus.

På nuværende tidspunkt kan Ivan Faldt Pedersen ikke sige præcis, hvornår nedrivningen af denne bygningsfløj går i gang.

- Men det bliver tidligst omkring 1. oktober. I første omgang er en enkelt entreprenørmaskine nu i gang med nedrivningen af den gamle fløj, men allerede mandag i næste uge kommer der en maskine mere, så nedbrydningsarbejdet rigtig kommer til at rykke, bemærker han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109