23948sdkhjf

Ny dansk tegnestue vil gå mod strømmen

I en tid, hvor nethandlen beskyldes for at suge livet ud af butikkerne, satser Retail Architects på udvikling af butikscentre og rådgivning til butikskæder.
Retail Architects går mod strømmen på flere måder. For det første er partner og arkitekt, Jonas Snickert, svensker i Danmark, for det andet tegner hans tegnestue ’big boks’-løsninger, som de færreste tegnestuer har øverst på prioriteringslisten, og for det tredje satser den nye tegnestue benhårdt på detailbranchen, hvis vækstkurve jævnligt lider af knæk på grund af omfattende nethandel og konjunktursvingninger.

- Vi er stolte af at være kommercielle og rationelle og dermed tænke i løsninger, der virker for butikscentrene. Vi laver ikke ikoner og profilprojekter primært for at profilere os som arkitekter. Vi tager udgangspunkt i kunderenes koncept og handlens forudsætninger, siger Jonas Snickert.

Retail Architects forventer – efter at have slået dørene op i april måned – at runde et tocifret millionbeløb i omsætning i løbet af de første par år. Virksomheden er ejet af Årstiderne Arkitekter og har på den baggrund mere end 750.000 m² detailhandelsbyggeri i Norden på referencelisten.

Kan gøre en forskel
Ved ’big boks’-konceptet forstås modulérbare bygninger til shoppingområder, ofte beliggende i grænseområder og uden for de større byer. De er udviklet til enkeltbutikker eller til handelscentre med flere butikker på 500-12.000 m², som man kender det fra Harald Nyborg, Silvan, Rema 1000 og Elgiganten.

- Vi laver ofte handelsområder med en kort løbetid på cirka 10 år og med kontrakter derefter, inden centrene måske skal bygges om, hvorfor det ville være ressourcespild og totalt misforstået at bygge denne type byggeri i marmor eller importeret regnskovstræ, forklarer Jonas Snickert.

Retail Architects skal forstå ’big boks’-konceptet bagfra med parkeringspladser, vareindlevering, logistik, lejeaftaler med butikkerne, ind- og udgange, kommunikation med lejerne, overholdelse af facaderegler i byerne og tage højde for eventuelle boliger oven på den enkelte butik.

- Som arkitekter kan vi gøre en forskel her, når vi går op i overholdelse af deadlines, hvilket betyder sund økonomi for projektet. For hvis du sætter en væg forkert, kan det betyde, at millioner af omsætningskroner går tabt, og ligger parkeringspladsen forkert, så kommer der ikke de forventelige antal kunder til udsalget, siger Jonas Snickert.

Retail Architects blev etableret i april måned i år, Virksomheden beskæftiger otte medarbejdere i Danmark, Sverige og Norge og har outsourcing til udviklingslande i Asien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079