23948sdkhjf

Fårup Betonindustri vokser med milliardbyggeri

”Vi har satset og sagt ’ja’ til at løfte en opgave af en størrelse, vi aldrig før har prøvet kræfter med”, siger indehaver og direktør Brian Knudsen om fabrikkens store udfordring som leverandør til DNU-byggeriet i Skejby.
Danmarks største sygehusbyggeri foregår i dette øjeblik i Skejby nord for Aarhus. Det er en byggeplads på 300.000 kvadratmeter.

Her spiller Fårup Betonindustri en betydelig rolle i at få akutmodtagelse og hovedneurocenter op at stå. Bogstaveligt talt. Virksomheden leverer og monterer betonelementerne til de kommende sygehusbygninger, blandt andet 18.000 kvadratmeter vægge og 2.000 meter søjler.

Gode relationer baner vejen
Ifølge indehaver og direktør Brian Knudsen handler det først og fremmest om relationer. Hovedentreprenøren på råhus og lukning, Poul Pedersen A/S, kender Fårup Betonindustri som en yderst kompetent samarbejdspartner, og det sikrede en plads ved bordet på byggefelt N4.

Projektgruppen i DNU var i begyndelse skeptiske over at vælge en lille underleverandør, men Søren Nøhr Rasmussen, direktør og partner i Poul Pedersen A/S, sagde god for den østjyske betonvirksomhed.

På betonelementfabrikken i Fårup er alle tunet ind på sygehusbyggeriet:

- Vi har satset og sagt ’ja’ til at løfte en opgave af en størrelse, vi aldrig før har prøvet kræfter med. Det er en seriøs beslutning på strategisk niveau om at geare virksomheden til sygehusbyggeri. Hele organisationen ved, at det bliver svært, siger Brian Knudsen.

Koordinering, investering og vilje
Der er ekstraordinært store krav til dokumentation og kommunikation omkring et sygehusbyggeri. Der er konstant kvalitetssikring af arbejdet på byggepladsen, DNU kommer på uanmeldt besøg i produktionen, og hver 14. dag skal de have tilsendt prøveresultater, kontrolmålinger og betonprøver.

- Det er vi ved at lære, fordi vi vil magte det, lyder det fra direktøren.

Størrelses- og kapacitetsudfordringen løses blandt andet ved, at kollegaerne i branchen med Brian Knudsens ord ’stiller sig op ved siden af hinanden’. Han køber således supplerende elementer ved andre underleverandører – et samarbejde der er bygget op over mere end 20 år.

- Det er dét, vi kan. Vi koordinerer og binder sammen – har investeret i it, maskiner og ekstra medarbejdere, hvilket samlet betyder, at varen leveres til rette tid, i den bedste kvalitet og til den rigtige pris, siger Fårup-direktøren.

Første etape er for Fårup Betonindustri afleveret til punkt og prikke. Betonelementfabrikken er en stor og vigtig erfaring rigere, som nu kan bæres videre til yderligere etaper og fremtidige projekter.

- Med den erfaring vi har nu fra Skejby og DNU-byggeriet, forventer vi at byde på sygehusbyggerierne i henholdsvis Aalborg og Holstebro/Herning, lyder det fra Brian Knudsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08