23948sdkhjf

Byggeriet omsætter for mere end sidste år

Bygge- og anlægsbranchen har øget det indenlandske salg med 7,1 milliarder kroner i 2014.
Dansk Byggeri har gravet i dagens tal fra Danmarks Statistik og fundet frem til, at bygge- og anlægsbranchen har omsat for 108,2 mia. kr. på hjemmemarkedet i de første syv måneder af 2014.

- I årets første syv måneder har byggeriet omsat for 7,1 mia. kr. mere end i de tilsvarende måneder 2013. Det er en pæn stigning på 7,0 procent i forhold til 2013. Det har samtidig muliggjort en midlertidig beskæftigelsesstigning på cirka 3 procent i 2014 til dato. Dansk Byggeri forventer dog, at beskæftigelsen falder igen i 2015, som følge af udfasning af især Boligjobordningen, siger Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Når byggeriets omsætning er steget mere end beskæftigelsen, skyldes det, at virksomhederne har kunnet håndtere den stigende aktivitet med den eksisterende bemanding.

Ikke overraskende peger brancheforeningen på, at bygge- og anlægsbranchens omsætning i 2014 har været præget af den milde vinter, udbedring af skader fra storme og skybrud samt effekten af den omdiskuterede Boligjobordning.

Omsætningsstigning svarer nogenlunde til inflationen
Vender man blikket mod den samlede indenlandske omsætning i erhvervslivet, så er der ikke i omsætningstallene tegn på, at hjemmemarkedet for alvor er ved at træde i karakter, omend 2014 til dato ser bedre ud, end tilfældet var for en måned siden.

- I de første syv måneder af 2014 steg den nominelle omsætning med 0,9 procent i forhold til tilsvarende periode sidste år. Når vi trækker inflationen på cirka 0,6 procent fra, er der reelt tale om en mikroskopisk fremgang på 0,3 procent, forklarer Bo Sandberg.

I dagens opgørelse af firmaernes køb og salg skriver Danmarks Statistik, at bygge- og anlægsbranchen havde et fald i det samlede sæsonkorrigerede salg på 2,2 procent fra juni til juli, ligesom udviklingen over de seneste tre måneder viser et fald i salget på 2,7 procent, men Dansk Byggeri altså vælger at fremhæve den positive udvikling i et indenlandske salg.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093