23948sdkhjf

Tilbagegang for el-folket

Udviklingen var negativ i el-branchen i første halvdel af 2014, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
El-branchens omsætning var på 11 milliarder kroner i årets første seks måneder, hvilket svarer til et fald på 2,5 procent sammenlignet med sammen periode i 2013. Det viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Tekniq.

Hermed slår udviklingen hos landets el-virksomheder den negative tone an for installationsbranchen som helhed - aktiviteten i branchen faldt med samlet 1,1 procent og nåede dermed samme niveau som i 2005.

Installationsbranchens omsætning var i årets første seks måneder på 19,8 milliarder kroner mod 20,1 milliard kroner sidste år. Halvårsomsætningen fordeler sig med 11 milliarder kroner i elbranchen og 8,8 milliarder kroner i VVS-branchen.

- Danmarks Statistik slår igen en tyk pæl gennem myten om, at installationsbranchen har for travlt. Oversvømmelser og boligjobordningen har sammen med offentlige investeringer holdt omsætningen oppe, men en mat dansk økonomi trækker desværre den anden vej og halvåret ender med et lille fald i omsætningen, siger administrerende direktør for Tekniq, Niels Jørgen Hansen, i en kommentar til udviklingen.

- Ophører boligjobordningen kan der komme en slutspurt i resten af året, som vil gavne branchen her-og-nu. Desværre ved vi også, at der er fyresedler i vente i en tredjedel af branchens virksomheder, hvor medarbejdernes arbejdspladser afhænger af ordningen. Det viser en medlemsundersøgelse, vi gennemførte for kort tid siden, siger Niels Jørgen Hansen.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.365