23948sdkhjf

Første kommune vælger japansk sanitet

Sønderborg investerer som den første af landets 98 kommuner i japansk sanitet i forbindelse med et større renoveringsprojekt.
Ved moderniseringen af det regionale spillested i Sønderborg, kulturhuset ”Sønderborghus”, er der blevet installeret 10 toiletter af mærket Toto. De specielle toiletter installeres også på Sønderborg kommunes rådhus, ligesom flere skoler er i spil til at få fine forhold på toiletterne.

Det er en af verdens største sanitetsproducenter, Toto, der har udviklet de nye toiletter, som introduceres i Skandinavien af det sønderjyske firma Lindgreen & Cordes. Vandforbruget er ifølge firmaet 40 procent mindre end i traditionelle toiletter, og de væghængte japanske toiletter har ikke nogen skyllekant.

Udsigten til at opnå besparelse på rengøringskontoen, tilgodese arbejdsmiljøet og ikke mindst forbedre de hygiejniske forhold, ligger bag beslutningen om at vælge de særlige toiletter, forklarer lederen af Sønderborghus, Lars Hansen.

- Når vi bliver præsenteret for nye ting, der kan give os klare energioptimerede forbedringer, er det naturligt, at vi interesserer os for det. Hvor der er god tilbagebetalingstid, set i relation til driften, og fordele i forbindelse med hygiejnen og rengøringsvenligheden, vil vi da gerne være i teten, siger intern rådgiver Uwe Schmidt fra Sønderborg Kommunes afdeling Bygninger & Energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125