23948sdkhjf

Ændret udbudsform for Frederikshavn Havn

For at får større budgetsikkerhed og mere kreative bud fra entreprenørerne har Frederikshavn Havn ændret udbudsformen på en stort anlagt udvidelse. Det betyder samtidig, at projektet bliver forsinket tre måneder.
Det oplyste havneledelsen ved et orienteringsmøde i Kattegat Siloen for havnens kunder, leverandører og interessenter fredag d. 5. september.

Projektdirektør Preben Reinholt og administrerende direktør Mikkel Sørensen orienterede om processen i projektet frem til nu samt de kommende forhandlinger med de prækvalificerede entreprenører.

Havnen har i løbet af foråret 2014 ændret projektet fra at blive udbudt på traditionel vis som et detailprojekt, for nu i stedet at arbejde med udbud efter forhandling, hvor entreprenørerne i flere omgange afgiver tilbud og forhandler individuelt med havnen om de forskellige løsninger.

Større frihed til entreprenørerne
Den vigtigste årsag til ændringen af udbudsformen ligger i, at havnens bestyrelse ønsker størst mulig kreativitet fra entreprenørerne og ikke mindst størst mulig budgetsikkerhed.

Udbudsformen giver ligeledes
De prækvalificerede entreprenører er:
• Konsortiet: Strukton-TBI (Holland)

• Hovedentreprenør: Obrascón Huarte Lain (Spanien)

• Konsortiet: Boskalis-Arkil JV (Holland/Danmark)

• Hovedentreprenør: Per Aarsleff A/S (Danmark)

• Konsortiet: Van Oord - CG Jensen A/S (Holland/Danmark)
entreprenørerne lejlighed til at komme med egne forslag til design og udformning af havnen. Frederikshavn Havn har stillet en række minimumskrav, som skal opfyldes – herunder minimum 11 meter vanddybde, 600 meter kaj og 300.000 kvadratmeter baglandsareal.

Projektet forsinket
Processen med udbud efter forhandling gør, at perioden frem til underskrivelse af kontrakt på projektet bliver udskudt cirka tre måneder. Det må forventes, at havnen ikke kan udtale sig om de kommende forhandlingsrunder, da de involverede parter er underlagt fortrolighed i denne proces.

Havnen forventer dog stadig, at byggeriet er afsluttet i 4. kvartal 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094