23948sdkhjf

"Boliger for livet" skyder op i Roskilde

Der er fart på byggeriet på Himmelev Gl. Præstegård i Roskilde, 78 seniorboliger der er de første opført efter et koncept, hvor man bliver i boligen til livets ophør.
Håndværkerne bag det gode arbejde blev fejret på behørig vis og rost for deres flotte arbejde ved rejsegilde torsdag d. 4. september 2014 med flotte taler og hurra-råb fra Poul Erik Christiansen, bestyrelseformand for Himmel Gl. Præstegård, Susanne Hansen, Rubow Arkitekter A/S samt Robert Jensen fra totalentreprenøren Hald & Halberg A/S.

De nye boligers plandisponering er nytænkende, hvor der ved en smal husdybde sikres gode daglysforhold. Fremskudte karnapper bidrager til den menneskelige skala og orienterer stuen mod flere verdenshjørner og den enkelte bolig har varierende rumlighed indenfor sine zoner.

Læs mere: Nyt boligkoncept indledes i Roskilde

Med den samlede bebyggelsesplan ønskes skabt et plejehjem med et humant, åbent udtrykt, der med sin arkitektur og udformning er karakteriseret ved varierede rumforløb, intime pladser, grønne stræder, visuelle markeringer af de enkelte boliger samt et store samlende torv – en komposition der understøtter tanken om en værdig alderdom i smukke, gedigne og let genkendelige omgivelser.

I denne første etape af byggeriet, der består i 16 seniorboliger, er der på nuværende tidspunkt lukket for to ud af fire boligblokke. Etape to-fire består af opførelse af 52 plejeboliger med dertilhørende fællearealer Byggeprocessen følger tidsplanen med forventet afslutning i begyndelsen af 2017.

Fakta:
Projekt: Opførelse af i alt 6.545 m² pleje- og seniorboliger
Bygherre: DSI Himmelev Gl. Præstegård og OK Fonden Boliger for Livet
Bygherrerådgivere: Rubow Arkitekter A/S og Balslev Rådgivende Ingeniør A/S
Totalentreprenør: Hald & Halberg A/S v/ projektleder Martin Petersen
Rådgivere totalentreprenør: Arkitema Arkitekter A/S og Dominia A/S Rådgivende Ingeniørfirma
Entreprisesum: 73 millioner kroner
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094