23948sdkhjf

BIG og Gehl klar med Aarhus-plan

3.000 m² til teater, strandzone og andet byliv samt lejligheder til omkring 600 mio. kr. er kernen i planer for udviklingen af Ø4 på de bynære havnearealer i Aarhus, som blev præsenteret mandag.
Det skriver JP Aarhus.

Boligerne skal tilpasse sig livet på Aarhus' bynære havnearealer og ikke omvendt. Det er kernepunkter i udviklingsplanerne for området, som Aarhus-borgmester borgmester Jacob Bundsgaard, stjernearkitekten Bjarke Ingels fra BIG med flere præsenterede mandag eftermiddag.

- I planen er bylivsaktiviteterne blevet tænkt først,
Planer for Ø4 og bassin 7 er lavet af:
• Arkitektfirmaet BIG

• Gehl Architects

• Rune Kilden

• Casa Enterprise
så de er placeret optimalt i forhold til vind, sol med videre og ligger samlet ud mod det attraktive havnebassin. På den baggrund er de resterende byggefelter til beboelse med videre så formet og tilpasset. Dét skaber optimale rammer for bylivet på Aarhus Ø, siger Jacob Bundsgaard ifølge JP Aarhus.

BIG har sammen med Gehl Architects, anpartsselskabet Kilden og Mortensen, Casa Entreprise og Moe arbejdet på udviklingsplanen for Ø4 og området ved Bassin 7 på havnearealerne siden september sidste år, hvor konsortiet vandt opgaven med den sigende titel: ”Gentænk Bassin 7”.

Læs også: BIG og Gehl skal gentænke havnefront

Udviklingen af området omkring Bassin 7 omfatter 3.000 m² til bylivsaktiviteter, der appellerer til hele byen, som teater, restaurater og strand. herudover omfatter planerne for området 250 lejligheder til omkring 600 millioner kroner.

Første spadestik tages i 2015, og byggeriet ventes at stå klart i 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125