23948sdkhjf

498 badeværelser – lige til tiden

Totalentreprenøren Arpe & Kjeldsholm og Bad Element afstemte leveringen af 498 præfabrikerede badeværelser til det nyopførte Wakeup Copenhagen hotel centralt i København helt præcist.
I Københavns centrum - i Borgergade tæt ved Kongens Nytorv - ligger det nyopførte lavpris-hotel Wakeup Copenhagen hotel. Tegnet af arkitekt Kim Utzon, opført af totalentreprenør Arpe & Kjeldsholm A/S og med Arp-Hansen Hotelgroup A/S som bygherre har hotellet 498 værelser, der alle er forsynet med badeværelser, som Bad Element ApS har leveret i form af præfabrikerede badekabiner.

De 498 badekabiner blev leveret i en periode på 8 måneder. Men leverancen var splittet op over to koncentrerede etaper: Etape ét med 341 over 12 uger og etape to med 157 over 10 uger. En stor samlet leverance, der også var underlagt kravet om leverance Just in Time.

- I dagens omkostningsfokuserede byggeri er der ikke plads til utilsigtede stop – eksempelvis som følge af mangel på materialer. De skal bare være til stede – i rette antal/mængder og til rette tid, fortæller salgschef Henning Jørgensen, Bad Element og tilføjer, at det derfor var et krav, at leverancerne af badekabinerne skulle være præcist afstemt med byggeriets faser for at sikre det mest effektive byggeri.

Løbende revidering af aflæsning
Wakeup Copenhagens centrale placering Borgergade bød under byggeriet på særlige udfordringer.

- Der er meget trafik, tilkørselsforholdene er ret så vanskelige og der var ingen plads til deponering af kabiner ved byggeriet. Og når først de tungtlastede lastbiler var fremme ved byggepladsen, så skulle de tømmes hurtigt, da de spærrede for gadens trafik, fortæller projektchef Patrick Beck fra byggeriets totalentreprenør Arpe & Kjeldsholm A/S og fortsætter:

- Heldigvis lykkedes det os at få etableret en midlertidig holde- og venteplads lidt nede af gaden – men selv med denne krævede de særlige forhold en både ekstrem præcis og dynamisk afkaldeplan. I tæt samarbejde med Bad Element reviderede vi i byggeprocessen løbende vores afkaldeplan, så vi fik kabinerne frem til byggeriet – i det rette antal; i den rette type og rette tid i forhold til byggeriets fremadskriden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094