23948sdkhjf

500 boliger i bæredygtig Slagelse-bydel

Slagelse kommune har vedtaget et lokalplan-forslag for et bæredygtigt boligområde med op mod 500 nye boliger i Tidselbjerg-området i Slagelses nordlige udkant.
Det er mange år siden, der sidst har været behandlet et lokalplanforslag med så store udviklingsmuligheder for boligbyggeri i Slagelse. Men nu har Byrådet vedtaget et forslag til en rammelokalplan for et cirka 45 hektar stort område nord for Valmuevej i Slagelse.

- Området har i de seneste par år været i spil som et bæredygtigt boligområde. Med bæredygtighed mener vi, at boligerne skal bygges med respekt for både miljø, klima og natur. Med det lokalplanforslag, byrådet har vedtaget, har vi taget et godt skridt på vejen imod at kunne realisere vores vision om at kunne tilbyde spændende og innovative boliger med en attraktiv beliggenhed, fortæller formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget, Villum Christensen.

Det er Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget, som har vedtaget lokalplanforslaget, der giver mulighed for at bygge de 500 nye boliger.

Forventer at se nytænkte bebyggelser
Rammelokalplanen fastsætter de helt overordnede bebyggelsesmuligheder for omkring 500 boliger af forskellig art, men før der kan bygges i området skal der laves mere detaljerede lokalplaner for de enkelte delområder i takt med, at projekterne tager form.

- Da vi startede processen op i 2012 inviterede vi borgerne til en inspirationsaften om bæredygtig byudvikling, og vi arrangerede en velbesøgt workshop, hvor mange engagerede borgere gennem et byplanspil fik beskrevet en række idéer til området, fortæller byplanarkitekt, Ole Lund Sørensen.

- Vi har prøvet at omsætte nogle af hovedidéerne til selve rammelokalplanen, om end den jo kun er formuleret i mere overordnede og lidt ’rummelige’ vendinger. Det betyder, at vi kan forvente at se nogle helt nytænkte bebyggelser i området, og at vi kan opnå en høj grad af variation, så vi kan tiltrække mange forskellige typer af beboere, slutter Ole Lund Sørensen.

Rammelokalplanen er sendt i offentlig høring indtil den 26. oktober. Den 30. september bliver der afholdt et orienteringsmøde om planforslaget på Slagelse Bibliotek.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094