23948sdkhjf

Kolinds kulturhus har fundet sin vinder

Aart Architects har i samarbejde med Tækker Rådgivende Ingeniører og Labland Arkitekter vundet konkurrencen om et nyt kulturhus med bibliotek, egnsarkiv, borgerhus og idrætsfaciliteter i Kolind i Syddjurs Kommune.
Opgaven med titlen Kolind+ omfatter totalrådgivning i forbindelse med en cirka 1.000 m² renovering og ombygning af Kolind Hallen samt en 1.000 m² tilbygning til hallen. Med opgaven ønsker Syddjurs Kommune at skabe et kulturelt krydsfelt i Kolind ved at etablere et bibliotek, egnsarkiv, borgerhus og multifunktionelle idrætsfaciliteter i ét fælles hus, således at der opstår synergi på tværs af de forskellige aktører.

Det er altså Aart Architects som i samarbejde med Tækker Rådgivende Ingeniører og Labland Arkitekter er udpeget som vinder af konkurrencen om det nye kulturhus.

- Vi ser spændende muligheder i opgaven. Det gælder nemlig ikke alene om at samle de forskellige aktører under samme tag, men om at styrke deres berøringsflader. Det gælder om at skabe de rette rammer for synergi – en form for hybrid kulturarena, der giver rum for nye oplevelser og samarbejder i krydsfeltet mellem biblioteket, egnsarkivet, borgerhuset og idrætsfaciliteterne, fortæller Anders Tyrrestrup, partner i Aart Architects.

Kulturhus rejser sig fra asken
Idéen om at udvikle et nyt kulturhus opstod
Fakta om Kolind+
Sted: Kolind

Størrelse: Cirka 2.000 m² renovering, ombygning og nybygning

Bygherre: Syddjurs Kommune

Totalrådgiver: Aart Architects

Underrådgivere: Tækker Rådgivende Ingeniører og Labland Arkitekter
som resultat af en brand i Kolind i 2012, hvor blandt andet byens bibliotek gik til. Branden gav muligheden for et disponibelt areal ved siden af Kolind Hallen, og det blev derfor besluttet at sammenkæde behovet for et nyt bibliotek med planerne om et nyt borgerhus og ambitionerne om at udvikle byens idrætsfaciliteter.

Læs også: Kulturelt krydsfelt på vej i Kolind

Opgaven er første fase i realiseringen af den masterplan for Kolind+, som er blevet udarbejdet af Krads Arkitekter, og som Syddjurs Kommune godkendte i juni. Realiseringen af en eventuel anden fase vil ske i takt med, at den fornødne finansiering kan tilvejebringes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111