23948sdkhjf

Renoveringsamarbejde mellem VVS-firma og friskole

Den lille Skole i Kgs. Lyngby har valgt Gyrstinge VVS fra Ringsted som samarbejdspartner i forbindelse med skolens energirenovering.
Institutioner som plejehjem, ungdomsklubber og væresteder kan få meget ud af at gennemgå bygningerne og se nærmere på, hvad de kan spare ved at udskifte eksisterende varmeanlæg. Det har Den lille Skole i Kgs. Lyngby i samarbejde med Gyrstinge VVS gjort, og friskolens gamle naturgasfyr bliver nu udskiftet med et MGM 99 kW Comfort Lux træpillefyr.

- Vi forventer en samlet besparelse på op til 3,5 mio. kr. over 20 år, dels fordi træpiller er langt billigere at fyre med, dels fordi prisstigningen på naturgas ifølge Energistyrelsens fremskrivninger er langt højere end på træpiller, siger Palle Hellemann fra skolebestyrelsen om beslutningen.

Forventer flere energirenoveringer i institutioner
Heller ikke Niels Olsen, VVS-installatør og energirådgiver hos Gyrstinge VVS, er i tvivl om, at Den lille Skole bliver glad for deres energirenovering:

- Fordelen ved at skifte et naturgasfyr ud med dette pillefyr vil være stor. Ud over at træpiller er langt billigere end naturgas, så har vi også tilpasset løsningen, så fyret bliver placeret i en container. Det betyder stor fleksibilitet i forhold til placering og påfyldning af piller, og at man sparer penge på en bekostelig ombygning af den eksisterende fyrkælder.

Niels Olsen forventer også, at interessen for energirenoveringer vil stige, efterhånden som det går op for institutioner, organisationer og virksomheder, at grøn og vedvarende energi ikke bare skåner miljøet, men også kan være ensbetydende med en stor økonomisk gevinst i det lange løb.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094