23948sdkhjf

Danske arkitekter skal tegne ny centralstation i Finland

En stor international arkitektkonkurrence om Tampere Centralstation, den største af sin slags i Finland i mange år, er netop afgjort.
Det skete torsdag klokken 11 finsk tid på Tampere Rådhus, hvor borgmester Anna-Kaisa Ikonen løftede sløret for vinderprojektet, udarbejdet af danske Cobe i samarbejde med finske Lundén Architecture. Teamet består desuden af Rambøll Finland og Newsec.

- Visionen ”ReConnecting Tampere” introducerer et trafikalt knudepunkt i hjertet af byen samt en udviklingsplan, der binder byen sammen. Byen udvides fra øst mod vest over den eksisterende jernbanegrav, der i dag deler byen op i to dele, og der skabes – en gang for alle – et forenet Tampere, siger Dan Stubbergaard, indehaver og kreativ direktør hos Cobe.

Projektet indeholder 120.000 kvadratmeter nybyggeri, der gør Tamperes nye stationsplads til byens samlingspunkt. Over pladsen etableres der en stor, åben tagkostruktion, som markerer byens nye mødested og giver den besøgende en ekstraordinær rumlig oplevelse. Rundt om stationspladsen bygges der bl.a. en ny biograf, butikker, boliger og kontorfaciliteter, og pladsen bliver dermed et sted, som besøgende både kan bruge i dagligdagen lige som det bliver en attraktion i sig selv. Fra stationspladsen er der direkte udsyn til de underliggende togperroner.

Mellem stationspladsen og den gamle Tampere bykerne etableres der en ny park. Det bliver Tamperes grønne lunge og et rekreativ mødested i hjertet af byen. Langs parken etableres der arkade med butikker og caféer, som åbner sig op mod parken og har direkte forbindelse til stationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099