23948sdkhjf

5E Byg vinder rådhus-projekt i Middelfart

Dommerkomiteen har udpeget entreprenørfirmaet 5E Byg som vinder i konkurrencen om opførelse af boliger, butikker og rådhus i Middelfart. Forslaget er tegnet af Henning Larsens Tegnestue og Rambøll er teknisk rådgiver.
Et markant og energirigtigt byggeri, der skal styrke byens udtryk og som kan ses fra Lillebæltsbroerne. Sådan lyder beskrivelsen af det nye projekt i Middelfart Midtby, som skal rumme boliger, butikker og nyt rådhus.

Dommerkomiteen har udpeget entreprenørfirmaet 5E Byg som vinder af konkurrencen. Forslaget er formgivet og tegnet af det anerkendte arkitektfirma Henning Larsens Tegnestue, København. Rambøll er teknisk rådgiver

- Det er med stor glæde, at 5E - i samarbejde med rådgiver team Henning Larsens tegnestue, og ingeniør firmaet Rambøll - har været i stand til at blive udvalgt som vinder i den arkitektoniske udfordrende konkurrence om projektet i Middelfart. Vi ser frem til samarbejdet med de lokale investorer og bygherren med Deres rådgiver team de næste to et halvt år, udtaler Per Jørgensen, direktør i 5E Byg.

- Vi er på vej til at kunne gennemføre
Dommerkomiteen har vurderet, at projektet er:
• Et stykke flot og tidstypisk arkitektur i en meget høj standard
• Et markant byggeri, der vil styrke byens udtryk og attraktivitet
• Et godt nyt element, som giver en stærk fortsættelse af udviklingen i midtbyen med Kulturøen, havneboligerne, Middelfart Sparekasses hovedsæde mv.
• Bygget op med en meget god helhedsorienteret planløsning, der er synlig fra Lillebæltsbroerne, giver en god sammenhæng til handelscenteret og styrker bosætningen i Middelfart.
et helt særligt projekt i Middelfart. Et moderne rådhus, der inviterer til samarbejde og udvikling; nogle meget velbeliggende butikker, som kan bidrage til et endnu stærkere handelsliv; og til sidst cirka 50 meget spændende og attraktive boliger, der kan styrke vores bosætning og livet i byen, siger borgmester Steen Dahlstrøm.

Middelfart Sparekasse, Brugsforeningen for Middelfart og Omegn har dannet selskabet Kulturøens Bycenter A/S, der bliver ejer af de 3.000 kvadratmeter butikker, der bliver i projektet. Middelfart Kommune bliver ejer af rådhuset på knap 8.000 kvadratmeter. Hertil kommer at et lokalt konsortium bestående af Torben Østergaard Nielsen, Bent Jensen og 5e bliver ejer af de cirka 6.000 kvadratmeter boliger.

I den kommende tid skal kontraktforholdene afklares endeligt, og projektet skal færdigprojekteres. Ligeledes skal lokalplanen for området justeres og i en fornyet offentlig høring inden Byrådet i givet fald kan vedtage den endeligt. Der vil blive afholdt et borgermøde i offentlighedsfasen, hvor projektets arkitekt vil gennemgå projektet og tankerne bag formgivning, udtryk, materialevalg med videre.

Der forventes byggestart i februar 2015 og med indflytning i april 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11