23948sdkhjf

Praktikanter kan løfte lokale firmaer

Erhvervshus Nord gør indsats for at øge kompetencerne - og det har Norisol nydt godt af
Erhvervshus Nord har sat gang i et pilotprojekt, hvor det handler om at formidle kontakt mellem lokale virksomheder og universitetspraktikanter.

Indsatsen skyldes, at Erhvervshus Nord har en målsætning om at hæve kompetenceniveauet i kommunen - blandt andet ved at få flere højtuddannede ud i de lokale virksomheder.

- Vi er rigtig glade, når det lykkes at bygge bro mellem virksomheden og den studerende. Vi ved, at de højtuddannede er med til at øge virksomhedernes konkurrenceevne på det globale marked, siger Johan Lervang, erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord.

- Ved at tage en praktikant får virksomhederne mulighed for at prøve nogle nye kompetencer og forretningsområder af, uden at det koster dem noget, tilføjer han.

Nyder godt af praktikant
Én af de virksomheder, hvor der allerede er en universitetspraktikant, er Norisol.

Norisol løser alle typer af opgaver inden for indretning på skibe og platforme, og regionalchef Vagner Jensen har ikke fortrudt, at virksomheden siden starten af august har haft tilknyttet 23-årige Julie Giltoft Jensen, der er på sit 9. semester på Industrielt Design på Aalborg Universitet:

- I en travl hverdag har man selvfølgelig en bekymring for, om det nu er tiden værd, da det også kræver noget af os som virksomhed, hvis begge parter skal have noget godt ud af det, forklarer han.

- Men Julie har allerede løftet os op på et helt andet niveau rent dokumentations- og tegnemæssigt, så vores salgsmateriale til kunderne har en helt anden kvalitet, som kan måle sig med de førende på markedet.

- Det er rigtig godt få en studerende ind, som ser tingene i et nyt perspektiv og tilfører os ny viden. Samtidig får vi arbejdet med nogle områder, som vi ikke selv får prioriteret, men som er vigtige at få udviklet, siger Vagner Jensen.

Også Julie Giltoft Jensen er tilfreds med forløbet. Med sine evner inden for 3D-modellering og materialeoptimering har hun hurtigt fået travlt hos Norisol.

- Da jeg startede, var der ikke rigtig nogen, som vidste, hvad jeg kunne. Da jeg startede med at lave 3D- modellering til forskellige opgaver, begyndte de lige så stille at komme og spørge - kunne du måske lige hjælpe med det her og det her? Så nu har jeg rigtig travlt. Det er fedt for mig som studerende at opleve den virkelige verden og få omsat det, som vi lærer på universitetet, fortæller hun.

Fik hjælp til at finde den rette
Julie Giltoft Jensen blev gjort opmærksom på Norisol, da hun i foråret var med på en inspirationstur for ingeniørstuderende til Frederikshavn, som var arrangeret af Erhvervshus Nord sammen med AAU Matchmaking og AAU Karrierecentret.

Og Vagner Jensen er ikke blev for at give arrangementet æren for, at Norisol i dag har en praktikant.

- Jeg er ikke sikker på, at jeg havde fundet en praktikant uden Erhvervshus Nord, for så havde den tanke været længere væk. Som virksomhed er det salg og den daglige drift, der tager fokus, og der er det rigtig godt at få nogle input udefra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109