23948sdkhjf

Konsortium vil skabe arkitektoniske perler langs motorvejene

Arkitekter, entreprenører og rådgivende ingeniører står bag et nyt totalkoncept, som skal gøre en tur på motorvejsnettet til en arkitektonisk oplevelse, der samtidig kan ses på bundlinjen hos bygherrerne.
Det er lidt af en gave at få mulighed for at placere sit firmadomicil lige ud til en motorvej. Du får en enestående chance for at brande din virksomhed, men et smart facadeskilt alene gør det ikke. En attraktiv beliggenhed er et aktiv, der skal værnes om. Arkitektur og materialevalget, ja, hele historien om huset skal være med til at afspejle de visioner og værdier, virksomheden har.

- Vi kender alle de meget positive og meget skrækkelige eksempler på domicilbyggerier. Motorvejene er ofte placeret i naturskønne områder, og derfor ønsker vi at sikre, at vores efterkommere også har nogle flotte bygninger at se på, siger Arne Bruun.

Han har sammen med entreprenørfirmaet STB Byg, Vejle, GPP Arkitekter, Aarhus, og det rådgivende ingeniørfirma Hundsbæk & Henriksen, Vejle, taget initiativ til etableringen af ”Ikon Domicil”.

Det er et totalkoncept for opførelsen af erhvervsdomiciler langs motorvejsnettet. Firmaerne, som samlet beskæftiger flere end 200 medarbejdere, håndterer hele værdikæden fra grundarealer til udvikling, projektering og opførelse af byggeri for både private og offentlige bygherrer.

Dialog med kommuner og private
Arne Bruun har de senere år arbejdet på at kortlægge mulighederne for at bygge erhvervsdomiciler langs specielt det jysk-fynske motorvejsnet. Derfor råder Ikon Domicil allerede i dag over arealer, som dagligt passeres af i titusindvis af bilister.

-Vi har eksempelvis drøftelser med flere kommuner og private grundejere, som ønsker assistance til at finde de firmaer, som ved at få en beliggenhed tæt ved motorvejen, kan have en positiv effekt på områdets image. Omvendt er vi også i dialog med virksomheder og investorer, der går efter de attraktive arealer, siger Arne Bruun.

Alle parter i konsortiet har erfaring fra byggerier tæt på motorvejsnettet. GPP Arkitekter står blandt andet bag energiselskabet SE’s karakteristiske hovedkontor ved Esbjerg, Arne Bruun har sammen med Jørgen Z. Krat fra Hundsbæk & Henriksen været med, da Hørkram Schulz Food Service etablerede en 10.000 kvadratmeter stor cateringterminal syd for Aarhus tegnet af GPP Arkitekter, mens STB Byg i øjeblikket arbejder på opførelsen af det nye sygehus i Aabenraa tæt ved motorvejsafkørsel Aabenraa Nord på Den sønderjyske Motorvej.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11