23948sdkhjf

Stærk byggeomsætning på små 18 mia. kr. i august

Men den flotte udvikling i bygge- og anlægsbranchens omsætning kan være forbi ved årsskiftet. Det vurderer Dansk Byggeri.
Bygge- og anlægsbranchens omsætning er inde i en god gænge og landede i august på 17,681 mia. kr. Det er en stigning på små 3 procent, viser tal fra Danmarks Statistik

I årets første otte måneder omsatte bygge- og anlægsbranchen for 125,7 mia. kr. på hjemmemarkedet. Det er en markant fremgang i forhold til sidste år, men fremgangen varer kun året ud, hvis man skal tro Dansk Byggeri.

- Det er 7,0 mia. kr. mere end i de tilsvarende måneder 2013 - en pæn stigning på 5,9 procent. Omsætningsfremgangen har ført til en beskæftigelsesstigning på cirka 3 procent. At omsætningen er steget mere end beskæftigelsen betyder, at virksomhederne har kunnet håndtere den stigende aktivitet med den eksisterende arbejdskraft, siger cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri forventer, at byggeomsætningen vil fastholde en årsvækst på mindst 6-7 procent året ud.

- Byggeriets gode omsætningstal vil holde sig året ud. I september har vi haft store skybrud i både København og Vestjylland med betydelig aktivitet omkring udbedring af skader. Og så ophører BoligJobordningen, og det vil ligesom i 2012 føre til hamstring af håndværksopgaver mod slutningen af året og et stort opgavemæssigt tomrum efter nytår, forudser Bo Sandberg og slutter af med at lange ud efter politikkerne:

- Det er lige præcis opskriften på den stop-and-go politik og de ustabile rammebetingelser, som er så frustrerende for vores branche, siger Bo Sandberg.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094