23948sdkhjf

450 boliger bliver 1. etape i ny Aarhus-bydel

Planerne for omdannelsen af et gammelt erhvervsområde i Aarhus-bydelen Åbyhøj til et nyt boligområde med 2.000-3.000 boliger konkretiseres nu. Lokalplan for områdets 1. etape på vej i offentlig høring.
Det skriver Stiften.dk.

Åbyen hedder det nye område, der skal etableres ved Fragtmandscentralens område ved Søren Frichs Vej, og som vil binde Aarhus midtby og Åbyhøj tættere sammen. På sigt skal der opføres 2.000-3.000 nye boliger i bydel, hvor der også etableres grønne områder med regnvandsbassiner til regnsvandshåndtering.

Planen for Åbyen har været længe undervejs, men første etape er nu ved at blive konkret med et nyt lokalplanforslag. Den tæller 450 boliger i varierende størrelse fordelt på syv bygninger – herunder et punkthus på op mod 15 etager - på område mellem Søren Frichs Vej og Lokesvej. I alt åbner det nye lokalplanforslag for 40.000 etagekvadratmeter i første etape af Åbyen.

Pensionspenge i projektet
ÅF Transport ejer hovedparten af området, som er omfattet af det nye lokalplanforslag. Med pensionsselskaber som investor har selskabet planer om at bygge det høje punkthus samt tre af de øvrige bygninger.

Kollegiekontoret er også blandt selskaberne, der står klar til at bygge nyt; 150 nye studieboliger på hjørnet mellem Åbyvej og Søren Frichs Vej.

- Vi har haft en aftale om at købe grunden gennem et par år efterhånden og regner nu med, at vi kan starte byggeriet i løbet af efteråret 2015, siger Kollegiekontorets direktør, Per Juulsen, til Stiften.dk.

Original artikel: http://stiften.dk/aarhus/nu-kommer-bolig...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094