23948sdkhjf

Knudsker El i stort kaserne-projekt

Forsvaret har afsat 62 mio. kr. til ”Projekt Grønne Etablissementer”, hvor Almegård Kaserne gennemgår en række energioptimeringsprojekter. Knudsker El vandt udbudsrunden på belysningsudskiftning.
- Projekt Grønne Etablissementers vision er at skabe et udstillingsvindue og en udvikling af Forsvarets etablissementer, bygninger, installationer, strukturer, processer og adfærd, i en miljørigtig retning, med det mål at begrænse ressourceforbruget og fremme bæredygtige løsninger. Og her er udskiftningen af udendørs lyset til LED det første af en række projekter frem mod 2016, siger Michael Jakobsen, Afdelingsleder Chef DO BNH, om energi-projektet, der er afsat 62 mio. kr. til og som kører med pilotprojekter på Aalborg Kaserne og Almegårds Kaserne.

På Almegårds Kaserne vandt Knudsker El udbudsrunden med udskiftning af al udendørs belysning, og med hjælp fra Solar faldt valget på LED-armaturer fra Siteco, en tysk producent af udendørs belysning baseret på LED-teknologien.

Hvor Knudsker El ude har monteret 100 procent LED har man indvendigt brugt energieffektive lysstofarmaturer kombineret med LED i nogle rum.

Besparelserne giver plads til ekstra projekter
Udskiftningen af de udendørs armaturer til LED-armaturer skal give markante besparelser på lysregningen og samtidig et bedre lys på kasernearealet. Derfor er også blevet plads i budgettet til forbedringer ud over 1:1 belysningsudskiftning.

Ny belysning på en boldbane var således en sidegevinst, som med Peter Lund Olsen fra Knudsker Els ord er blevet et ”ganske, ganske fornuftigt anlæg”.

- Vi er meget tilfredse med resultatet, hvor det er lykkedes at opsætte de energibesparende armaturer rundt om på kasernearealet og samtidig skaffe et langt bedre lys. For eksempel sad der to store halogen-projektører på barakken ud på sportsbanen og gav et både dyrt og forkert lys. VI har nu erstattet de to halogen-spot på hver 2.000 W og udskiftet dem med seks master, hvorpå der er monteret to 120 W armaturer på hver mast. Det har givet en fin oplyst sportsbane, i modsætning til før, hvor brugerne oplevede et kraftigt modlys, fortæller indehaver af Peter Lund Olsen fra Knudsker El.

Energiberegningen lyder på en tilbagebetalingstid på bare 5 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094