23948sdkhjf

Elektrikerne kræver kædeansvar

Alle overenskomster skal indeholde kædeansvar, og regeringen skal lovgive for det offentlige område, lyder det i en udtalelse fra Dansk El-Forbunds kongres.
Offentlige opgaver skal underlægges kædeansvar ved lov, lyder opfordringen fra Dansk El-Forbund (DEF), der afholdt kongres i dagens 21.-24. oktober.

- Dansk El-forbund appellerer til, at regeringen anerkender, at flere kommuner og regioner allerede har indset nødvendigheden og fornuften i indførelsen af kædeansvar og arbejdsklausuler. En lov om kædeansvar og arbejdsklausuler i alle offentlige byggerier og serviceydelser er den eneste vej til at sikre ordnede forhold for skatteborgernes penge, lyder det blandt andet i en udtalelse fra DEF-kongressen.

Elektrikere i organiserede virksomheder oplever, at løn- og arbejdsforhold bliver presset i konkurrencens navn. For at imødegå udviklingen meddeler tillidsfolk på DEFs kongres, at de vil påtage sig ansvaret for at rydde op på egne arbejdspladser ved at tage kampen op imod social dumping og useriøse arbejdsgivere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078