23948sdkhjf

Letbane-opgave til Cowi

Opgaven om arealforhold og rettigheder i forbindelse med den kommende Ring 3-letbane skal løses af Cowi med Landinspektørfirmaet LE34 som underrådgiver.
Letbanen ved Ring 3 bliver 27 km lang og får 27 stationer fra Lundtofte i nord til Ishøj i syd. Flere end 400 lodsejere (naboer, private, virksomheder og offentlige) berøres direkte af arbejdet

Opgaven om arealer og rettigheder, som Cowi er blevet tildelt med Landinspektørfirmaet LE34 som underrådgiver, består af en række delopgaver med ekspropriation af boliger og arealer som den væsentligste. Flere end 400 lodsejere (naboer, private, virksomheder og offentlige) berøres direkte af arbejdet. Projektet indebærer, at der skal eksproprieres arealer og rettigheder både midlertidigt og permanent for at gøre plads til letbanen. Derudover er det nødvendigt at omlægge ledninger såvel som trafik.

Cowi og LE34 har siden 2008 arbejdet tæt sammen om det tilsvarende areal- og rettighedsprojekt i forbindelse med Cityringen, og har et fælles kendskab til det samlede Ring 3-projekt og de udfordringer, der venter.

- Vores fælles erfaringer betyder, at vi kan sikre den optimale bemanding og de nødvendige kompetencer gennem hele forløbet. Det er ikke mindst vigtigt, fordi projektet kommer til at involvere og påvirke mange forskellige interessenter, navnlig de direkte naboer til letbanen. I den forbindelse er det væsentligt at forstå og respektere naboernes bekymringer og behov, så projektet bliver tilstrækkeligt koordineret, og så tidsplanen holder, forklarer Cowi-projektleder Kristian Skak-Nielsen.

Anlægsomkostningerne på letbanen løber op i cirka fire milliarder kroner, som finansieres af staten, Region Hovedstaden og 11 omegnskommuner: Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Herlev, Albertslund, Brøndby, Rødovre, Glostrup, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj og Høje-Taastrup.

Første spadestik forventes i slutningen af 2016, mens letbanen efter planen vil stå endeligt færdig i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125