23948sdkhjf

Elindco erkender skyld i kartelsag

Entreprenørvirksomheden har accepteret at betale 10 mio. kr. for 12 brud på konkurrenceloven, men mener dog at bøden er højt sat.
Lovovertrædelserne fandt sted fra 2007 til 2009, og otte ud af de 12 tilfælde drejer sig om såkaldte ’lånepriser’, mens fire tilfælde omhandler sager, hvor Elindco kunstigt har været med til at forhøje prisen på en opgave.

- Det er uacceptabelt, at vi ikke holdt os inden for reglerne i den periode, og jeg vil gerne beklage over for både medarbejdere og samarbejdspartnere. Vi er en ansvarlig virksomhed med en omsætning på 300 millioner kroner om året, så vores motiv har ikke været økonomisk. Vores eneste forklaring er, at vi omkring finanskrisens begyndelse blev så ivrige efter at vise vores tilstedeværelse over for kunderne, at vi i nogle tilfælde gik over stregen, siger administrerende direktør Steen Justesen.

Bøden på 10 mio. kr. er blandt andet fastsat ud fra virksomhedens omsætning - et meget stort beløb, mener Steen Justesen og peger på, at virksomhedens samlede uretmæssige fortjeneste har udgjort 275.000 kroner for de fire sager.

- Nu betaler vi selvfølgelig bøden, så vi kan komme videre, men vi synes også det er værd at bemærke, at bøden er 30-40 gange så høj som vores økonomiske gevinst. Det, synes vi, er meget højt sat, siger Steen Justesen, der beklager virksomhedens indblanding i sagen:

- Vi vidste godt, at det ikke var i tråd med reglerne, men vi fik nok bildt os selv ind, at det ikke var så slemt. Det førte jo ikke til forhøjede priser for bygherren, da der stadig var konkurrence mellem de øvrige bydende. Det vi fik ud af de otte tilfælde var, at vi undgik at skuffe en kunde, siger Steen Justesen.

Han oplyser, at Elindco har rettet henvendelse til den kunde, som har betalt for meget, for at sikre en aftale om tilbagebetaling.
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125