23948sdkhjf

Forbund til kamp for el-lærepladser

For at sikre flere lærepladser til fremtidens elektrikere starter Dansk El-Forbund (DEF) en kampagne, hvor tillidsrepræsentanterne arbejder på at få virksomhederne til at tage flere lærlinge.
Som led DEFs nye kampagne er der udarbejdet informationsmaterialer og en tommestok med det påtrykte budskab ”Tag ansvar: Hjælp med at skaffe en praktikplads – vi har brug for dem”. Tommestokken skal symbolisere, at området kan ’foldes mere ud’. Det skriver fagbladet Elektrikeren.

Samtidig sender kampagnen det budskab, at lærepladserne skal være ordinære uddannelsesaftaler for hele læretiden i stedet for de aftaler med kort løbetid.

Tekniq med i vognen
En del af tillidsfolkene, som skal får virksomhederne til at tage flere lærlinge, fik budskabet på den netop overståede kongres, resten har fået tommestokken efterfølgende eller får den i nærmeste fremtid. Det fremgår af elektrikernes overenskomst med installatørerne, at tillidsrepræsentanten kan optage drøftelser med arbejdsgiveren omkring antallet af beskæftigede lærlinge i forhold til beskæftigede elektrikere.

DEF gør nu opmærksom på den bestemmelse ved henvendelsen til repræsentanterne. Samtidig går også arbejdsgiverne i Tekniq ud med en opfordring til medlemsvirksomhederne:

- Uden at løfte pegefingeren for meget siger vi til mestrene: Det er jeres ansvar at ansætte flere lærlinge, siger konsulent i Tekniq Henrik Bossen til Elektrikeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173