23948sdkhjf

Hjemløseboliger sætter nye standarder

En lille koloni af kompakte huse til aarhusianske hjemløse i bydelen Viby hæver barren for komfort og energiforbrug for denne type boliger. Nytænkning sikrer både behagelige og økonomisk overkommelige boliger.
Når de sidste af i alt 18 hjemløse aarhusianere om kort tid kan flytte ind i helt nyopførte boliger i forstanden Viby, bliver det til hjem, der komfortmæssigt ikke står tilbage for en moderne, ny familiebolig. Kun en størrelse på cirka 40 kvadratmeter for de 18 fritliggende huse afslører, at der er tale om en særlig type byggeri.

De kompakte omgivelser har betydet, at typehusproducenten Nyt Hjem har måttet tænke i nye baner, for at de nye lejere snart kan flytte ind i hjem, som ikke bare bliver komfortable at opholde sig i, men hvor der også er tænkt på energiforbruget.

Nye teknologier sparer plads
Antallet af kvadratmeter er forklaringen på, at typehusproducenten Nyt Hjem, der har stået for selve husentreprisen, blandt andet har udstyret hjemløseboligerne med mikroventilationsanlæg.

Sammen med superlavenergi-isoleringen, som ligeledes er meget pladsbesparende, giver det de fjernvarmeopvarmede huse meget lave energiudgifter, forudser Morten Pedersen fra Nyt Hjem, der har været med til at designe boligerne tiltænkt de snart tidligere hjemløse.

Også anvendeligt i familiehuse
Det er første gang, at Nyt Hjem har konstrueret et hus med mikroventilationsanlæg, men Morten Pedersen forventer, at systemet også kan vinde indpas i Nyt Hjems almindelige program af elementopbyggede familiehuse. Systemet er nemlig både praktisk og pladsbesparende, og det falder godt i hak med, at mange huskøbere i dag går efter fleksible løsninger, som gør det let at om- og tilbygge og samtidig sparer på energien i det daglige.

- Huskøberne ønsker individuelle løsninger og vil for eksempel ofte gerne lave om på rumfordelingen. Den tilpasning vil det være langt lettere at lave for os med en InVentilate-løsning sammenlignet med traditionel ventilation, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111