23948sdkhjf

Medier: Ny stor millionbøde på vej i kartelsag

En af de involverede virksomheder i det københavnske byggekartel kan se frem til en bøde, der er næsten lige så stor som den bøde, der tilfaldt Elindco Byggefirma.
Elindco Byggefirma måtte først på ugen acceptere en rekordstor bøde på 10 mio. kr. for sin part i det store københavnske byggekartel, og nu står en anden af de implicerede virksomheder til en bøde på næsten samme niveau.

Morten Niels Jakobsen, chef for SØIK, fortæller torsdag i flere medier, at SØIK inden for kort kan afslutte endnu en ”alvorlig sag”.

- Den er ikke lige så alvorlig som Elindco, men er også meget alvorlig, siger Morten Niels Jakobsen til dagbladet Børsen.

Ifølge Licitationen har SØIK indtil videre udstedt bødeforelæg for samlet 37 mio. kroner til 26 byggevirksomheder. På nuværende tidspunkt har tre af disse – Elindco, Jakon og N.H. Hansen & Søn – meldt ud, at de accepterer at betale bøderne.

- Virksomhederne har naturligvis mulighed for at få prøvet bødeforelæggene ved domstolene. Hvor mange, der overvejer det, kan jeg ikke kommentere. Vi er i dialog med de berørte virksomheder, men jeg kan ikke komme ind på de konkrete sager, siger Morten Niels Jakobsen til Licitationen.

Han oplyser endvidere, at virksomhederne i løbet en måned skal tage stilling til, om de vil gå rettens vej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103