23948sdkhjf

Hillerød Storcenter bliver nu realiseret

Efter otte års forarbejde kan M. Goldschmidt-koncernen tage hul på opførelsen af – i første omgang – cirka 57.000 m².
M. Goldschmidt har i næsten otte år arbejdet med udviklingen af Hillerød Storcenter. Midt i Hillerød By ejer koncernen et grundareal på 88.000 m², hvor det fuldt udbyggede center efter planen vil få et omfang på ca. 93.000 m².

Den 29. oktober 2014 vedtog Byrådet i Hillerød en lokalplan for 1. etape af Hillerød Storcenter. Samtidig vedtog Byrådet et kommuneplantillæg, der giver mulighed for en senere udvidelse på 36.000 m².

Rammerne i lokalplanen for Hillerød Storcenter er 31.800 m² butiksareal til udvalgsvarer og 2.200 m² butiksareal til dagligvarer. Herudover vil projektet indeholde ca. 11.000 m² servicefaciliteter i form af fitnesscenter, biograf, restauranter og caféer og frisørsaloner m.m.

Dertil kommer 11.000 m² overdækket fællesarealer med publikumsfaciliteter i form af en stor skøjtebane, som kan omdannes til multiscene, et stort indendørs akvarium med eksotiske fisk samt et legeland og meget andet.

Læs også: Milliardprojekt når to milepæle

Hillerød Storcenter bliver opført i ét plan med to centrale indgangspartier, kombineret med fire indgangstårne fra parkeringspladserne på taget.

Ikke bare et shoppingcenter
Konceptet for Hillerød Storcenter er ifølge M. Goldschmidt at tilbyde shopping i butikker med de bedste brands kombineret med oplevelser, høj service, lækre faciliteter og smidighed.

Læs også: Skaffer penge til milliardprojekt ved frasalg

Som noget nyt vil Hillerød Storcenter indeholde torvehaller med et stort udbud af økologiske fødevarer og specialiteter, sushibarer, tapasbarer, familierestauranter, vinbar m.m. Inspirationen kommer blandt andet fra Torvehallerne på Israels Plads i København, men også fra internationale torvehaller som det nyligt åbnede Markt Hal i Rotterdam og tilsvarende koncepter i Spanien, England og USA.

Det forventes, at Hillerød Storcenter vil omsætte ca. 2 mia. kr. og tiltrække op til 7 mio. besøgende om året, heraf ca. 80 % fra områder udenfor Hillerød Kommune. Centrets beskæftigelsespotentiale anslås til over 1.000 arbejdspladser.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125