23948sdkhjf

Nyt selskab skal sikre milliardprojekt

Hanstholm Havn vil etablere et udviklingsselskab for at sikre de omkring 2 mia. kr., som en planlagt udvidelse af den nordvestjyske havn forventes at koste.
Det nye udviklingsselskab sættes i spil i erkendelse af, at en havneudvidelse kun kan gennemføres, hvis projektet får tilført privat kapital, bekræfter formanden for Hanstholm Havns bestyrelse, Martin Vestergaard.

- I udviklingsselskabet skal ansættes en udviklingsdirektør, der får til opgave at undersøge markedet for privat kapital. Vi finder det helt afgørende, at udvidelsen af havnen adskilles fra den daglige drift. Det sikrer vi gennem et udviklingsselskab, forklarer Martin Vestergaard, der oplyser, at udviklingsselskaber er en velkendt model i forbindelse med større projekter.

- Men vi vil naturligvis skabe en løsning, der er skræddersyet til den konkrete situation, siger han.

Modellen for udviklingsselskabet forventes at være på plads i første kvartal 2015, mens partneren eller partnerne forventes fundet i løbet af 2015.

- Det er afgørende for os, at eksterne investorer kan bidrage med mere end blot kapital. Den bedste løsning sikres, hvis investorerne også kan tilføre viden til projektet og dermed koble investering og forretning sammen, siger Martin Vestergaard.

Hanstholm Havn aflyste i november 2013 den oprindelige licitation på udvidelsen efter en voldsom overskridelse af budgettet. Bygherreoverslaget lød på 450 millioner kroner, mens det billigste af de indkomne entreprenørtilbud udgjorde 875 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079