23948sdkhjf

Flere energiforbedringer end nye køkkener

43 procent af landets bygningsrenoveringer har en effekt på energiforbruget, mens 11 procent af landets bygningsrenoveringer foregår i køkkenet. Det viser en ny undersøgelse, som Energistyrelsen står bag.
Energistyrelsen står bag undersøgelsen, som viser, at mere end en tredjedel af renoveringer foretaget i bygninger har en effekt på energiforbruget. Renoveringerne foretages i høj grad på bygningens ydre, herunder vinduer, tag og facade.

I alt udgør de energiforbedrende tiltag 43 pct. af det samlede renoveringsomfang. Renovering af køkkener eller bad udgør derimod kun 11 pct. af renoveringerne.

- Vi er klar over, at renoveringserhvervet er stort, men nu kan vi se, at en stor del af de renoveringer, der bliver gennemført, hjælper på energiforbruget. Det er vigtigt, at der er gode lovgivningsmæssige regler og mulighed for god rådgivning, så husejerne vælger de rigtige løsninger, når renoveringsopgaverne går i gang, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

I det kommende bygningsreglement lægges der op til ændrede krav for bl.a. vinduer, hvilket skal hjælpe bygningsejere og håndværkere til at vælge mere hensigtsmæssige løsninger.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Teknologisk Institut for Energistyrelsen. 1200 byggevirksomheder er interviewet om, hvilke typer renoveringer af bygninger de foretager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094