23948sdkhjf

BIG-projekt skydes i gang

Byggeriet af det nye Museumscenter Blåvand ved Tirpitz-bunkeren, som er tegnet af Bjarke Ingels tegnestue, går i jorden den 16. december 2014.
Museumscenter Blåvands spektakulære nye museumsbyggeri, som er tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels’ tegnestue, gør klar til første spadestik. Det bliver taget den 16. december 2014 ved Tirpitz-stillingen, Blåvand.

Første spadestik tages i fællesskab af direktør i A.P. Møller Fonden Henrik Tvarnø, borgmester i Varde Kommune Erik Buhl samt bestyrelsesformand i Museet for Varde by og omegn og kulturudvalgsformand Lisbet Rosendahl.

Projektet Museumscenter Blåvand udbydes i fagentrepriser den 19. december 2014. Da bygherren - Museum Center Blåvand Fonden - er privat, sker udbuddet ikke efter Tilbudsloven/ EU udbudsdirektiv. Tildeling af ordre sker efter det økonomisk mest fordelagtig tilbud.

Fire museer i et
Museumsbyggeriet omfatter opførelse af cirka 2.500 m² kvm museumsbygning med underjordisk forbindelse til Tirpitz-bunkeren.Bygningen kommer til at ligge skjult i en bunke jord, der blev til overs, da kanonstillingen blev bygget under 2. verdenskrig.

Bygningens tage kommer til at følge det eksisterende landskab og udstilling kommer derved til at ligge i kælderniveau. Centeret skal bestå af fire fløje, som kommer til at rumme Ravmuseet, der i dag ligger i Oksbøl, en Tirpitz-udstilling, et 'histolarium', hvor man kan lege sig til historien om Blåvand, samt en fløj, der kan rumme skiftende særudstillinger. Selve kanonstillingen skal ovenpå have tilføjet en gennemsigtig model af de oprindelige kanoner, så de besøgende kan komme op i tårnet og fornemme rækkevidden af kanonerne.

Den samlede pris for projektet er 104 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079