23948sdkhjf

Brancheopbakning til VVS-mesterskab

VVS-kategorien ved DM i Skills har igen i år Brødrene Dahl som hovedsponsor. Sammen med otte leverandører yder grossisten et bidrag til en værdi af 200.000 kroner.
Når de fire finalister i DM i Skills mødes i Bella Centret den 8-10 januar for at dyste om titlen som Danmarks dygtigste VVS-energilærling, er det med aktiv støtte fra erhvervslivet. Sammen med otte af sine leverandører sørger Brødrene Dahl for, at de unge lærlinge kan udfolde deres talenter i et toptrimmet, virkelighedstro VVS-setup.

Brødrene Dahl stiller sammen med Uponor, Gemina Termix, Unidrain, Grohe, Novipro, Rems og Mascot de rør, fittings, værktøjer, toiletter, brusekabiner m.m. til rådighed, som de fire finalister skal bruge i konkurrencen om at lave den bedste varmeinstallation, afløbsinstallation og vandinstallation. I alt leveres der materialer og arbejdstøj til en samlet værdi af 200.000 kroner.

- Det er afgørende, at Danmark også i fremtiden ligger i front med velkvalificerede, faguddannede VVS-installatører. I det lys er DM i Skills et uhyre vigtigt initiativ, fordi arrangementet både hylder talentet blandt eksisterende lærlinge og markedsfører uddannelsen overfor de unge, der skal til at vælge uddannelse. Vores branches fremtid afhænger af, at vi har dygtige installatører og faguddannede medarbejdere, som kan holde de solide danske håndværkstraditioner i hævd. Derfor støtter vi DM i Skills, siger kommerciel direktør i Brødrene Dahl, Morten Kilden Nikolajsen.

Flere søger ind i Skills-byerne
Efter en markant nedgang i tilgangen til VVS-energiuddannelsen i 2013 er optaget af elever i 2014 godt på vej tilbage til 2012-niveau og lå efter årets første 10 måneder på 477 elever.

I EVU (el- og VVS-branchens uddannelsessekretariat) er man ikke i tvivl om, at DM i Skills er det bedste, der er sket for erhvervsuddannelserne, og der er stor tilfredshed med branchens stærke opbakning til arrangementet.

- Det har stor betydning, at en af de største VVS-grossister aktivt støtter, at der skal uddannes vvs- energilærlinge på et højt niveau. Ud over det økonomiske, så sender det et vigtigt signal, at en af de store spillere i markedet bakker op om DM i Skills. Vi kan se, at optaget af elever er stigende i de byer, hvor der har været afholdt DM i Skills. I Odense og Aalborg steg optaget med 10 procent og i Aarhus med 17 procent. Det har en tydelig, målbar effekt, at folkeskolerne kommer ud og ser og hører, hvad der foregår i et virkelighedstro miljø, siger Henrik Berthelsen, chefkonsulent VVS i EVU.

DM i Skills 2015 finder sted i Bella Centret i København den 8-10 januar. Eleverne skal dyste inden for 35 konkurrencefag. Derudover deltager 15 demonstrationsfag. 50.000 besøgende besøgende forventes at lægge vejen forbi DM i Skills.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078