23948sdkhjf

Midtfynsk kommune fjerner byggesagsgebyrer

Et stort flertal i Faaborg-Midtfyn Kommunes byråd har besluttet af følge andre kommuners gode eksempel og dropper nu helt byggesagsgebyrer fra 2015

I dag kan det koste alt fra tusind kroner til en halv million at få lov til at bygge nyt i Faaborg-Midtfyn Kommune, men det har lokalpolitikerne nu besluttet at gøre noget ved. Det sker efter, at 23 ud af 25 lokalpolitikere under budgetforhandlingerne besluttede, at både private og erhvervsdrivende skal have lov til at stikke spaden i jorden til deres byggeprojekt - uden at betale en krone. Det skriver Dansk Byggeri i en pressmeddelelse.

- At gebyrerne på alle typer af byggerier bliver afskaffet, viser med al tydelighed, at vi har med en kommune at gøre, der tager erhvervslivet seriøst. Det her er uomtvisteligt et vigtigt signal at sende, og samtidig er det godt for borgerne, for det kan få både erhverv og private til at flytte hertil, siger formand for lokalforening for Dansk Byggeri Faaborg-Midtfyn, Anders Kørchen Pedersen.

Sket i en række fynske kommuner
Den fynske kommune er sidste skud på stammen af en hel række af kommuner, der i løbet af i år har valgt at fjerne byggesagsgebyrerne. Og det er en udvikling, som lokalforeningens formand er godt tilfreds med.

- Det er naturligvis rigtig godt for både borgere og erhvervsliv, at det nu bliver gratis at få behandlet en byggesag i Faaborg-Midtfyn Kommune og i flere andre kommuner i landet. Vi skal dog lige huske på, at det faktisk er endnu vigtigere, at byggesagerne bliver behandlet effektivt og uden alt for meget administrativt bøvl, siger Anders Kørchen Pedersen.

Fjernelsen af gebyrerne i Faaborg-Midtfyn Kommune forventes at komme til at koste i omegnen af 2,3 millioner kroner, da det er det beløb, kommunen plejer at få ind hver år på grund af byggesagsbehandling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094