23948sdkhjf

Planer for 150 mio. kr. afløser 120 års slagterihistorie

Efter mere end 120 år med slagteri og produktion af middagsretter lukkede Tulip i Faaborg i 2016. Tilbage stod de tomme fabrikshaller som et stillbillede på industrialiseringen i Faaborg. 

Men et nyt projekt, der sætter fokus på kultur, gastronomi, iværksætteri og oplevelser, er vokset ud af de tomme haller, og Faaborg-Midtfyn Kommune vil i samarbejde med Realdania og øvrige aktører i Faaborg omdanne den tidligere slagterigrund til et levende byrum for byens borgere og besøgende i Faaborg.

– Tulip-bygningen er en vigtig brik i transformationen af Faaborgs havneområde. Og omdannelsen er et godt eksempel på, hvordan man kan binde by og havn sammen og skabe et nyt samlingssted for alle, der besøger eller bor i Faaborg og give nyt liv til en ofte overset del af bygningskulturen, siger Henrik Lund, projektchef i foreningen Realdania, i en pressemeddelelse om projektet.

Arkitektkonkurrence på tegnebrættet

Næste skridt vil være afholdelsen af en arkitektkonkurrence, der skal konkretisere, hvordan især Tulip-bygningen skal omdannes og bruges til forskellige aktiviteter – sammen med arealerne omkring bygningen.

Projektet har et samlet budget på 147 mio. kr., hvortil Faaborg-Midtfyn Kommune har afsat 32 mio. kr. og optager et realkreditlån, hvis endelige størrelse ikke kendes endnu. Realdania har støttet med op til 60 mio. kr. svarende til kommunens andel, og kommunen er i dialog med forskellige fonde om den resterende finansiering.

Faaborg har i kraft af den velbevarede og levende bymidte, havnen, landskabet og nærheden til øhavet et uudnyttet potentiale for turisme, og transformationen af slagterigrunden til et samlingssted for kultur, gastronomi og oplevelser vil blive et væsentligt bidrag til byens attraktioner. Det viser en udviklingsplan for Faaborg, som Realdania også har støttet. 

Forundersøgelsen peger desuden på, at en omdannelse af slagterigrunden og Tulips tidligere fabriksbygning på havnen kan blive en motor for byens udvikling – både når det handler om turisme, bosætning og erhverv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.256