23948sdkhjf

Stor socialbolig-plan vedtaget i Randers

Randers Byråd har vedtaget en plan om, at der skal bygges nyt og renoveres for cirka 90 millioner på socialområdet.
Målet er at boligstandarden for handicappede, psykisk sårbare og meget udsatte borgere løftes markant. Det skriver Randers Kommune på sin hjemmeside.

Når planen bliver gennemført vil Randers Kommune være rustet til at imødekomme de boligudfordringer, der vil opstå på socialområdet i de kommende år. Med byggeriet af 55 nye boliger, ombygning af 68 eksisterende boliger samt renovering af dele af Mellerup Skolehjem er der lagt op til byggeri for 88,7 millioner kroner i Randers over de næste tre et halvt år.

Tilfredshed med planen
- Med denne plan sender vi et signal om, at vi ønsker at løfte standarden på dette område, siger borgmester Claus Omann Jensen på hjemmesiden og tilføjer:

- Samtidig vil den omfattende plan skabe arbejde til håndværkere inden for byggefagene og dermed være med til at generere omsætning og beskæftigelse. På den måde gør planen gavn flere steder på en gang, siger Claus Omann Jensen.

Også formanden for socialudvalget, Kasper Fuhr Christensen, glæder sig over planens indhold:

- Fra undersøgelser ved man, at boligen er en af de faktorer, der betyder allermest for udsatte. Derfor er jeg glad for, at vi nu skaber bedre boliger til den gruppe, siger Kasper Fuhr Christensen.

Planens indhold
Boligplanen er en såkaldt rammeplan, og med vedtagelsen er der fra politisk side nikket til den retning og finansiering, der er foreslået i planen. Planen lægger op til nybyggeri af 55 boliger samt renovering af yderligere 68 boliger på Ladegården, Mellerup Skolehjem, Bofællesskaberne Marienborg, og Bosted Harridslev og Bosted Høvejen. Ved at ændre på de botilbud, Randers Kommune har inden for socialområdet, vil man samtidig mindske behovet for at købe plads på dyrere tilbud i andre kommuner. De enkelte byggerier og ombygninger kan først sættes i gang efter en nærmere godkendelse i byrådet af de enkelte projekter.

Enkelte må flytte
Ombygningerne af boliger vil berøre i alt 49 borgere, som efter ombygningen dog kan blive boende. Otte børn vil skulle flytte fra Holberghus til Mellerup, og når Gudenåcenteret lukker i 2017 skal 15 borgere flyttes i ny bolig. I alt skal 23 personer altså flytte som følge af planen, men alle vil blive tilbudt bedre boliger, end de har i dag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109