23948sdkhjf

KPF Arkitekter tegner Asaa-plejehjem

Alle ting er faldet på plads - man er klar til at bygge nyt friplejehjem i Asaa
- Det er en milepæl for alle. Alle ting er på plads. Nu er det ganske vist. Der bliver bygget et friplejehjem til 30 beboere, siger en meget tilfreds Emil Tang, direktør for Danske Diakonhjem.

Ordene falder efter informationsmødet torsdag aften, hvor det kommende friplejehjem blev præsenteret for godt hundrede borgere fra Asaa og omegn.

- Det er en dag, hvor der skrives historie, siger Thomas Nymann, formand for Aasa Borgerforening.

Det kommende friplejehjem i Asaa tegner til at blive et lille hyggeligt ældreparadis, hvor arkitekturen styrker et godt ældreliv. Arkitekturen er fyldt med elementer, der giver livsglæde: Der bliver gode udsigtsmuligheder, godt med indfaldende lys og flere små hyggelige rum, hvor folk kan mødes og hygge sig.

- Alle var direkte overrasket over, at det kunne blive så godt, siger Thomas Nymann, der åbnede mødet.

KPF arkitekter har slået stregerne og gjort det med udgangspunkt i, at arkitekturen skaber rum for beboernes livsudfoldelse og giver gode kår for høj livskvalitet.

Dialog gav et flot resultat

- Den arkitektoniske ramme er skabt i tæt dialog mellem os fra KPF arkitekter, Asaa Borgerforening, Danske Diakonhjem og en idegruppe. Der har hele tiden været en borger-/idegruppe, der har givet ideer og kommet med forslag til, hvad byggeriet kunne indeholde. Det har været et meget frugtbart samarbejde. Den gode dialog har været afgørende for et godt projekt, siger Jesper Qvistgaard, arkitekt og byggeøkonom hos KPF arkitekter.

For arkitekterne er det langt fra første gang, at de skaber rammerne for ældre.

- Vi har en god og bred erfaring med ældreboliger og plejehjem. Vi har i nyere tid været rådgiver for mere end 25 plejehjemsprojekter, bl.a. Sct. Kjeldsgården i Viborg, Højbo i Arnborg og Kjellerup Friplejehjem, oplyser Jesper Qvistgaard.

Plancher over plejehjemmet er hængt op i Eurospar i Asaa, oplyser Thomas Nymann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142