23948sdkhjf

Ny håndværkerliste for lokale virksomheder i Viborg Kommune

Kommunens udbud af mindre bygge- og anlægsopgaver udbydes efter tur til lokale virksomheder.
Det er nu blevet tydeligere, hvordan bygge- og anlægsopgaver bliver tildelt i Viborg Kommune. Det er blevet nemmere for lokale virksomheder at gøre opmærksom på, at de er interesserede i opgaverne, og det er blevet meget let at gennemskue, hvordan udbuddene fra Viborg Kommune foregår. Det er kort og godt essensen af den nye digitale løsning ”Håndværkerlisten”. Det skriver Viborg Kommune i en pressemeddelelse.

På viborg.dk/haandvaerkerlisten kan lokale virksomheder skrive sig op som interesserede i bygge- og an-lægsopgaver. Når Viborg Kommune har den type opgaver mellem 50.000 kroner og 300.000 kroner, indhenter den tilbud blandt tre virksomheder på Håndværkerlisten.

Udbuddene tilrettelægges, så alle virksomheder på listen efter tur får mulighed for at give tilbud. Den virksomhed, der tilbyder laveste pris, får som hovedregel opgaven.

Sikrer sund konkurrence
Borgmester Torsten Nielsen siger om det nye initiativ:

- Med Håndværkerlisten får vi skabt den rette balance mellem en sund konkurrence om kommunens opgaver og hensynet til det lokale erhvervsliv i kommunens udbud. Jeg er godt tilfreds med, at vi har haft en god dialog med arbejdsmarkedet parter, blandt andet Dansk Byggeri. Nu har vi skabt en model, som er attraktiv for virksomhederne at bruge og som betyder, at alle virksomheder behandles lige. Samtidig sikrer vi, at Viborg Kommune får mest muligt for skatteborgernes penge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129