23948sdkhjf

76 kommunale solcelleanlæg er ulovlige

Forholdene for 76 kommunale solcelleanlæg er ikke bragt i orden pr. 1. december 2014. Nu inddrages Statsforvaltningen.
I et brev fra Energistyrelsen til Statsforvaltningen pr. 26. januar 2015 skriver Energistyrestyrelsen

- at man den 19. januar 2015 har modtaget oplysninger fra Energinet.dk om kommunale solcelleanlæg, som ikke er lovligt opsat. Der er tale om anlæg, som ikke er selskabsmæssigt udskilt eller har opnået dispensation – jfr. Elforsyningsloven.

I brevet anmoder Energistyrelsen Statsforvaltningen til at gå konkret ind i sagen og sikre en lovliggørelse.

Efterfølgende er klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen gået ind i sagen og i et brev pr. 10. februar til Klima-, Energi- og Bygningsudvalget, informerer han om sagen, der drejer sig om kommunernes adgang til at få dispensation for krav om selskabsmæssig udskillelse af solcelleanlæg herunder særligt med etableringen af en pulje for dispensationer på 20 MW. Disse blev imidlertid opbrugt på åbningsdagen den 31. marts 2014.

- Bekendtgørelsen blev senere ændret, således at der inden for puljen blev givet mulighed for at bytte mellem tilsagn og afslag givet til anlæg i samme kommune. Energistyrelsen meddelte i den forbindelse samtlige kommuner, at det måtte forventes at Statsforvaltningen ville blive inddraget, hvis der efter den 1. december 2014 blev konstateret overtrædelser af reglerne for kommunale solceller.

Såfremt anlæggene skal gøres lovlige, kræver det en specifik fremgangsmetode.

- Solcelleanlæggene skal, medmindre de har opnået dispensation, placeres i et selskab med begrænset ansvar. Derudover vil lovliggørelse kunne ske ved at demontere anlæggene, forklarer Jane Glindvad Kristensen, kontorchef hos Energistyrelsen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252