23948sdkhjf

Pihl bygger nyt museum i The Beatles' Hjemby

Den danske entreprenørvirksomhed E. Pihl & Søn A.S. opfører verdens største bymuseum i dansk arkitektur på Liverpools havnefront.
Pihl har taget første spadestik til et byhistorisk museum, der skal ligge på Liverpools havnefront.

De to entreprenørvirksomheder danske Pihl og engelske Galliford Try skal opføre byggeriet i hovedentreprise.

Byggeriet opføres for National Museums Liverpool, som siden 60'erne har haft en vision om opførelse af en moderne bygning til udstillinger, som fortæller Liverpools historie før, nu og efter. Liverpool er kåret som Europas Kulturby i 2008, og museet kommer derfor samtidig til at spille en væsentlig rolle i markeringen af den europæiske Kulturby-titel.

Bygningen får et udstillingsareal på 5.000 m2, mens resten af det ca. 10.000 m2 store bygningsareal skal rumme faciliteter til teater- og filmforestillinger, undervisningsformål og medborgerlokaler, restauranter, butikker m.m.

Dansk arkitektur og byggeerfaring
Hovedentreprenøren Pihl og Galliford Try kommer til at arbejde tæt sammen med byggeriets danske arkitekt, Arkitektfirmaet 3 x Nielsen, der har tegnet en futuristisk bygning, som vil komplementere og indgå i en ny plan for havnearealet Mann Island.

Her får Museum of Liverpool en markant placering på fredede dokarealer, som i 2004 blev optaget på UNESCO's liste over Verdenskulturarv.

Den markante bygning bliver synlig fra både byen og floden. Facaden får enkelte store glaspartier, som ophæver grænsen mellem ude og inde, mens den øvrige del af facaden beklædes med natursten.

- Vi har allerede god erfaring med at anvende forskellige typer af natursten fra opførelsen af Operahuset i København og Københavns Universitets nye byggeri på Amager, oplyser Pihls projektchef Claus Wiegand Larsen.

I forbindelse med opførelsen af museet i Liverpool kan Pihl i øvrigt trække på sin mangeårige erfaring med byggeteknikker og projektledelse samt erfaring fra lignende projekter.

Byggeperioden bliver kort - trods de komplicerede forhold som en beliggenhed mellem kanaler og en underliggende jernbanetunnel byder på. Første fase af museet i Liverpool skal stå klar allerede ultimo 2008. De sidste faser færdiggøres i løbet af 2009 inden museets indvies i april 2010. Museet forventer et årligt besøgstal på 750.000.

Byggeomkostningerne vil beløbe sig til en halv mia. danske kroner.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078