23948sdkhjf

Bøje Nielsen-fond støtter erhvervsfolk

Den afdøde byggematador Bøje Nielsen nåede inden sin død i mandags at indberette Danmark til menneskerettighedsdomstolen og oprette en fond, der skal støtte erhvervsfolk, der rammes af konkurs og efterfølgende trynes af banker og advokater.
Ifølge Politiken er Bøje Nielsens sidste vilje, at Bøje Nielsens "Fond for Retsbeskyttelse af Danske Erhvervsfolk" skal yde retsbeskyttelse til danske erhvervsfolk, der er gået konkurs eller har problemer med pengeinstitutter, og som i øvrigt har brug for retshjælp i ”forbindelse med betalingsstandsning, konkurs og lignende”.

- Bøje Nielsen oplevede selv, at han ikke kunne opnå retfærdighed i retssystemet. Det var ham derfor magtpåliggende at oprette en fond, der kunne hjælpe andre, der kom ud for det samme, nemlig at konkurrenter og banker rotter sig sammen og domstolene giver efter for folkestemningen, siger advokat Christian Harlang til Politiken.

Bøje Nielsen blev selv erklæret konkurs i 1982 og følte efterfølgende, at både banker og advokater berigede sig selv på hans bekostning, og derfor rejste han i 2005 et erstatningskrav på 107 mio. kr. mod advokater samt Sø- og Handelsretten, og i mandags indbragte han ligeledes Danmark for Menneskerettighedsdomstolen.

Begge sager kører videre efter Bøje Nielsens død efter Bøje Nielsen udtrykkelige ønske.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219