23948sdkhjf

Evalueringssager forældes

De første evalueringssager falder nu for forældelsesfristen på tre år, og fjernes derfor fra virksomhedernes karakterbøger.
Det fastslås i regelsættet om brug af nøgletal, at bygherrerne ikke kan udvælge virksomheder på baggrund af nøgletal, som er ældre end tre år, og derfor falder de første evalueringssager nu for forædelsesfristen.

Underdirektør for Byggeriets evalueringscenter Ebbe Kristensen forklarer:

- Nøgletal beregnet på byggeopgaver forældes tre år efter, at den konkrete opgave er afleveret. Når Byggeriets Evaluerings Center beregner en virksomheds karakterbog sorteres alle de sager automatisk fra, som er afleveret for mere end tre år siden. Det betyder, at karakterbøgerne hele tiden giver bygherren et opdateret billede af virksomhedens præstation, baseret på nyligt afsluttede byggeopgaver.

De første evaluerede byggeopgaver blev afleveret i foråret 2004. Nøgletallene beregnet på disse opgaver kan derfor ikke længere anvendes til udvælgelse ved statslige udbud. Da beregning af nøgletallene i karakterbogen forudsætter, at virksomheden har tre evaluerede byggeopgaver, skal de virksomheder, som kun har få evaluerede opgaver være ekstra opmærksomme på reglerne om forældelse.

- Byggeriets Evaluerings Center sender regelmæssigt breve til de virksomheder, som risikerer at miste deres karakterbog, som følge af tre års reglen om forældelse, uddyber Ebbe Kristensen, og fortsætter:

- Man skal jo huske på, at byggeopgaver skal tilmeldes til evaluering, inden man begynder arbejdet på byggepladsen. Når opgaven er afsluttet, skal alle oplysninger kontrolleres og kvalitetssikres, ligesom der skal afholdes interview med bygherren om kundetilfredshed. I praksis betyder det, at der typisk går nogle måneder fra sagen er afleveret, indtil nøgletallene kan beregnes.

Ebbe Kristensen afslutter:

- Byggeriets Evaluerings Center anbefaler alle virksomheder løbende at tilmelde byggeopgaver til evaluering, så man ikke risikerer at stå i en situation, hvor karakterbogen pludselig ikke længere kan beregnes.

Kilde: Byggeriets Evaluerings Center - www.byggeevaluering.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08