23948sdkhjf

Darwin Centre Phase Two - en kokonformet betonkonstruktion

Fredag den 1. juni var der rejsegilde på Darwin Centre Phase Two, en kokon-formet udvidelse af det berømte Natural History Museum i London. Darwin Centre Phase Two er tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller.
Bygningen bliver 9 etager høj og 60 meter lang. Darwin Centre Phase Two er dermed den største bærende kokon-formede betonkonstruktion i Europa. Den er bygget op af metalvæv, som påsprøjtes beton, hvorefter den pudses op med marmorstøv.

- Det er utroligt udfordrende og krævende at være med til at realisere en bygning, der er så meget anderledes fra alt, hvad tegnestuen har lavet før - og i en kontekst, der er meget forskellig fra Danmark. Via C. F. Møllers London-afdeling står vi selv for at detaljere og føre tilsyn med byggeriet og er dybt involveret i byggeprocessen, fortæller Anna Maria Indrio, arkitekt og partner i Arkitetkfirmaet C. F. Møller.

Byggeriet af Darwin Centre Phase Two gik i gang for præcist et år siden. Konstruktionen er nu nået til niende og øverste etage med de karakteristiske ovale betondæk, der kommer til at ligge indeni bygningen.

Bygningsarbejderne er nu gået i gang med at lave den ydre betonskal på kokonen - et arbejde, der vil tage flere måneder. Herefter rejses et rektangulært glasatrium udenom selve kokonen.

Når udvidelsen åbner i 2009, vil museumsgæsterne kunne gå på opdagelse inde i kokonen, der både skal indeholde museets enestående samling af 28 millioner insekter og 3 millioner planter samt arbejdende laboratorier for 250 forskere fra hele verden. Arkitektfirmaet C. F. Møller blev udvalgt til opgaven blandt 59 internationale arkitektfirmaer i en konkurrence i 2001.


C. F. Møller i London
Arkitektfirmaet C. F. Møllers afdeling i London beskæftiger 15 medarbejdere. Ud over Darwin Centre Phase Two arbejder afdelingen lige nu med en udvidelse af verdens største søfartsmuseum, National Maritime Museum i Greenwich, samt et stort kontorbyggeri ganske få hundrede meter fra Sankt Pauls Cathedral i det centrale London.

Stor erfaring med museumsbyggeri
Arkitektfirmaet C. F. Møller har omfattende erfaring inden for museumsbyggeri, heriblandt udvidelsen af Statens Museum for Kunst, udvidelse af Naturhistorisk Museum i London med Darwin Centre Phase Two, Vendsyssel Kunstmuseum, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt Museum, Steno Museet i Århus, udvidelsen af Århus Kunstbygning og udvidelsen af Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg samt renovering og nyindretning af Certosa e Museo di San Martino i Napoli.

Foto taget af fotograf Torben Eskerod.

Kilde: C.F. Møller - www.cfmoller.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11