23948sdkhjf

Pihl & Søn skal bygge Rigsarkiv

Et konsortium ledet af E. Pihl & Søn er af Slots- og Ejendomsstyrelsen udpeget til at opføre Danmarks nye rigsarkiv til 1,4 mia. kroner. Tilbuddet er det økonomisk mest fordelagtige.
Efter en lang udbudsproces har et konsortium ledet af E. Pihl & Søn vundet kampen om at opføre et nyt rigsarkiv i Danmark, da deres tilbud er det økonomisk mest fordelagtige, skriver Ingeniøren.

Projektet består af to nye højlagerbygninger og en mellembygning til Rigsarkivet på det gamle godsbaneareal ved Kalvebod Brygge i København. Derudover skal stueetagen i DSB’s gamle godshotel indrettes til administration og værksted.

Konsortiet ledet af Pihl består af PLH Arkitekter A/S, Grontmij | Carl Bro, ejendomsadministratoren Datea og revisionsselskabet Ernst & Young.

Projektet er Danmarkshistoriens største Offentligt-Private Partnerskabskontrakt (OPP) og har en værdi af 1,4 mia. kr. for Pihl-konsortiet, der skal færdigprojektere, bygge og drive Rigsarkivets og Sjællands Landsarkivs magasiner i de næste 30 år, hvorefter det hele sælges tilbage til staten for 436,5 mio. kr.

Det samlede projekt er på godt 17.000 m2 og skal stå klar til indflytning i 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109