23948sdkhjf

Pal-kal byggemetode koster liv og fængsel

I 2001 blev 350 mennesker såret, og 23 omkom, da en festsal i Jerusalem kollapsede – ingeniøren bag byggeriet og Pal-kal-byggemetoden står nu til fire års fængsel.
Versailles-salen i Jerusalem styrtede i maj 2001 sammen, sårede 350 og dræbte 23 af de bryllupsgæster, der festede i salen. Det oplyser Ingeniøren.

Ingeniør Eli Ron, der står bag den såkaldte Pal-Kal-byggemetode og opførelsen af festsalen har fået en fængselsdom på fire år.

Versailles-salen blev opført i 1986 efter Pal-Kal-metoden, som Eli Ron har opfundet. Pal-Kal-metoden er billigere end jernarmering, da man stiver af med lange bølgeblikæsker. Metoden er ikke godkendt, og i domsafsigelsen fokuserede dommeren overvejende på dette.

- Eli Ron har aggressivt markedsført sin metode og lavet falske salgspræsentationer, selvom han udmærket vidste, at metoden ikke var godkendt, og at den ikke levede op til byggereglementet, siger dommeren i sagen.

I 2005 blev metoden gjort fuldstændig forbudt, efter ordrer fra de israelske myndigheder. Eli Ron anker sagen, da han stadig mener, at metoden er sikker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084