23948sdkhjf

Husk at rose dine medarbejdere

En undersøgelse foretaget af Wilke blandt medlemmerne i HK Privat viser, at halvdelen savner anerkendelse fra chefen, og seks ud af ti føler sjældent eller aldrig, at de bliver rost.
Analyseinstituttet Wilke har spurgt et udsnit af HK-medlemmer, om de i det daglige føler sig anerkendte og værdsatte af chefen. Det oplyser DR.

Analysens resultat er foruroligende. Halvdelen af de adspurgte savner ros fra chefen i dagligdagen, og seks ud af ti føler sjældent eller aldrig, at de bliver rost.

Faglig chef i HK Privat Carlo Søndergaard, mener, at manglen på ros er så markant, at man som chef ikke umiddelbart kan negligere analysens resultat.

- Det er simpelthen for dårligt, for jeg tror nok, at enhver chef ved, at anerkendelse er vigtig, men i den daglige trummerum glemmer de det. Jeg tror, at mange chefer skal plotte sætningen "husk at rose" ind på deres daglige huskeseddel og sætte tid af til det, siger han.

Ros er for medarbejdere mange gange ligeså værdifuldt som en god løn, derfor bør mange chefer tage sig tid til at rose –og ikke kun når det går godt.

Men ros gør det ikke alene.

Hos Dansk Erhverv er holdningen, at en medarbejder også har behov for anden anerkendelse end ros. For at vokse både menneskeligt og fagligt skal en medarbejder føle sig taget seriøst og få konstruktivt modspil dagligt.

Men generelt er holdningen, at der ikke kan roses nok - Så husk det nu!


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.646