23948sdkhjf

Entreprenørgigant opfører DTU Lyngbys højeste bygning

Få overblikket over de 10 største igangsatte byggeprojekter i februar 2015.
I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i februar med særligt fokus på DTU Biosustain i Lyngby.

DTU Biosustain

Projekttype: Nybyggeri, anlægsarbejde
Areal: 11.800 m²
Budget: 300 mio. kr.
Bygherre: DTU
Totalentreprenør: Bam Danmark A/S
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen A/S
Ingeniør: Moe A/S
Stadie: Byggeplads etableret, kælder støbes
Byggeperiode: Februar 2015-juli 2016
Adresse: Kemitorvet, 2800 Kgs. Lyngby
For præcist et år siden rykkede Royal Bam ind på det danske marked, da den hollandske entreprenørgigant etablerede selskabet Bam Danmark A/S med Bo Svendsen, tidligere underdirektør i E. Pihl & Søn, i spidsen.

Det nye danske selskab har netop taget hul på sin anden og hidtil største opgave på dansk jord; det knap 12.000 kvadratmeter store DTU Biosustain, der skal danne ramme om forskning i produktion af biologiske kemikalier. Hovedentreprisen på 207 mio.kr. er samtidig den største enkeltstående entreprise i DTU’s 4 mia. kr. store byggeinvestering på Campus i Lyngby.

- Projektet passer direkte ind i vores forretningsplan. Vi har at gøre med et byggeri, der er ordentligt planlagt fra starten, og en professionel bygherre, der selv er en aktiv deltager i processen, fortæller direktør Bo Svendsen til Building Supply.

Et komplekst byggeri
Omdannelsen af DTU Lyngby Campus omfatter flere end 20 byggerier til en samlet investering på omkring 4 mia. kr. DTU Biosustain har et samlet budget på 300 mio. kr. og vil med sine seks etager blive den højeste bygning på Campus.

På nuværende tidspunkt er byggepladsen etableret, og håndværkerne er godt i gang med at støbe kælderen. Godt og vel en fjerdedel af de knap 12.000 kvadratmeter indrettes til laboratorier med høje krav til temperaturstyring og renhed. Bygningen er således kendetegnet ved en høj grad af kompleksitet, og det stiller store krav til en hovedentreprenør.

Som del af en international entreprenørgigant med omkring 23.000 ansatte kan Bam Danmark imidlertid trække på et stærkt bagland, og Bo Svendsen oplyser, at tre eksperter fra moderselskabet er tilknyttet projektet i København. Han forventer endvidere, at 20-30 procent af byggeopgaverne vil blive udført af nogle af Royal Bams faste samarbejdspartnere.

Opstart over al forventning
Bam Danmark har i løbet af sit første år opbygget en organisation på 20 medarbejdere, og den oprindelige målsætning for 2015 er indfriet.

- Det er gået over al forventning, og vi har stadig masser af tilbudsmuligheder, som vi er ved at regne på, siger Bo Svendsen og understreger, at væksten skal ske i et kontrolleret tempo.

Bam Danmark går efter hoved- og totalentrepriser inden for nybyggeri og renovering i niveauet 30-300 mio. kr.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078