23948sdkhjf

Gaia Solar: Vi kunne skabe massevis af jobs

Under et besøg af folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt slog Gaia Solar et slag for solcellebranchen og grønne arbejdspladser.
Mandag den 2. marts havde Hvidovre-virksomheden Gaia Solar inviteret medlem af folketinget Jakob Engel-Schmidt (V) på besøg til en snak om solceller og grønne job i Hvidovre.

Gaia Solar, der har leveret solcelleanlæg siden 1996 beskæftiger i dag 20 medarbejdere, men det antal kunne sagtens være højere, vurderer adm. direktør Peter Terman Petersen, der efterlyser de rette rammevilkår.

- Der er et kæmpe uforløst potentiale i solcellebranchen. Vi kunne skabe massevis af lokale grønne job her i Hvidovre, hvis bare politikerne ville prioritere solcellebranchen. Det håber vi at have givet Jakob en forståelse af, med hans besøg hos os, siger Peter Terman Petersen og uddyber:

- I øjeblikket skaber rådighedsafgiften usikkerhed omkring investeringen i solceller. Vi ønsker klare og enkle regler på dette område. Derudover ville det være rart, hvis man brugte PSOen til at fremme investeringer i solceller, der hvor de har størst samfundsmæssig nytte. Det kunne f.eks. være hos industrien, der har mulighed for at udnytte alt produceret energi på produktionstidspunktet, forklarer Peter Terman Petersen.

Historisk set har udviklingen på solcellemarkedet været præget af skiftende lovgivninger, der har skabt en stop-Go-effekt.

- Det er ikke holdbart for en branche. Vi ønsker at blive behandlet som enhver anden branche og efterlyser faste rammer og stabile vilkår for solceller, der kan sikre en kontrolleret udvikling, understreger Peter Terman Petersen.

En ikke afvisende MF’er
Jakob Engel-Schmidt er valgt til folketinget fra Københavns Omegns Storkreds som også inkluderer Hvidovre Kommune.

- Det var rigtig spændende at besøge Gaia Solar. Det er altid godt at besøge lokale virksomheder der er dygtige til det de laver. Der er mange gode grunde til at satse på vedvarende energi, herunder solenergi, og jeg tror også personligt på, at det kunne kaste nogle arbejdspladser af sig her i Hvidovre, sagde Jakob Engel-Schmidt (V) efter besøget.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Dropper kurator-krav efter Muffbygs konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.109