23948sdkhjf

Fremtidens Budolfi Plads et skridt nærmere

Ny bebyggelse skal ske på eksisterende fundamenter.
Det er hovedtanken bag en ny plan for omdannelse af Budolfi Plads, hvor en stor del af området fremover skal være en grøn, offentlig plads. Pladsen bliver en del af et nyt, sammenhængende strøg, der forbinder byens gågader, og den nye bebyggelse skal være med til at understøtte midtbyens handelsliv med butikker og boliger. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

I 2010 modtog Aalborg Kommune en konkret henvendelse om at opføre et stort butiksbyggeri til Magasin. Der blev derfor udarbejdet en perspektivplan som en del af et kommuneplantillæg, hvilket var grundlaget for, at Aalborg Kommune udbød grunden til salg i 2013.

Udbuddet blev imidlertid aflyst, da det massive byggeri mødte en del modstand, og de indkomne tilbud enten ikke overholdt de planmæssige krav til området, eller var prismæssigt for lave. En vigtig faktor for dette var, at der var krav om parkeringskælder under det eksisterende terræn, og udgifterne til de arkæologiske udgravninger udgjorde en stor økonomisk belastning.

Ny bebyggelse på eksisterende fundament
Omdannelsesprocessen blev igen sat i gang i 2014, men under nye forudsætninger, der imødekommer de gode input fra debatten i 2010. Hovedpunkterne er, at der ikke skal være Magasin på Budolfi Plads, Aalborg Kommune har købt Budolfihus med henblik på nedrivning, der skal være et stort grønt område til byens borgere, ny bebyggelse skal etableres på det eksisterende fundament, så der ikke kræves omfattende arkæologiske udgravninger, der skal stadig være parkering på Budolfi Plads under det eksisterende parkeringsdæk og dermed under det kommende byrum.

Efter påske går Aalborg Kommune i gang med en fordebat, hvor borgerne inviteres til orientering og dialog om pladsens fremtid. Målet er, at udformningen af byrummet på Budolfi Plads er fastlagt inden sommerferien 2015.

Udbuddet af byggefelter på Budolfi Plads forventes sendt ud i august 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094