23948sdkhjf

Kom brokkeriet til livs

Brok og sladder er et stort problem på mange arbejdspladser. Men selvom det primært er lederens ansvar at skabe et sundt arbejdsmiljø, er det vigtigt, at også medarbejderne gør en indsats for at komme brokkeriet til livs.
Rådgivningschef Vibeke Skytte fra Ledernes Hovedorganisation vil brokkeriet på de danske arbejdspladser til livs.

- Brokkeri kan brede sig som ringe i vandet, hvis det ikke bliver stoppet. Ofte er lederen den sidste, som hører om utilfredsheden, og derfor har man som medarbejder pligt til at vurdere, om det ikke vil være bedre at gå til lederen og fortælle om kollegernes brok, frem for selv at være med i koret, som spreder brokkeri og rygter, siger Vibeke Skytte.

- En kollega, som tør gå til lederen og fortælle om andres brok, vil måske i første omgang blive betegnet som en sladrehank. Men på længere sigt er det i alles interesse at få gjort noget ved roden til brokkeriet og dermed forbedre arbejdsmiljøet. Så den, der giver lederen et tip i god tid, er i mine øjne ikke en sladrehank, men snarere en god kollega, mener Vibeke Skytte.

Ledernes Hovedorganisation oplever ofte, at medlemmer henvender sig for at få luft for frustrationerne over brokkeri og sladder på deres arbejdspladser. En ny undersøgelse viser, at brokkeri og sladder kan få vidtrækkende konsekvenser for en arbejdsplads. Der er nemlig en klar sammenhæng mellem det psykiske arbejdsmiljø og antallet af sygefraværsdage. Ansatte på sladderens og rygternes arbejdsplads har ca. 11 sygefraværsdage om året, hvor ansatte på arbejdspladser præget af en god stemning kun har fem sygefraværsdage.

Kilde: Ledernes Hovedorganisation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093