23948sdkhjf

Landskabsarkitekt fornyer Stefansgade

Flere træer i gaden, trafikdæmpning og ny belysning skal gøre Stefansgade til en grønnere og mere gå- og cykelvenlig gade.
Fra september til december 2007 fornyer Københavns Kommune Stefansgade. Projektet tager udgangspunkt i Trafikplan Nørrebro Park, som en gruppe aktive borgere, institutioner og lokale foreninger sammen med Kvarterløft Nørrebro Park udarbejdede i 2003. I perioden 2006 – 2007 blev afholdt yderligere 4 borgermøder i området, hvor idéerne til slut blev videreudviklet og færdigtegnet i samarbejde med GHB Landskabsarkitekter A/S.

Formålet med ændringen er at dæmpe farten på den gennemkørende trafik og gøre cykelrutens krydsning ved Stefansgade mere sikker. Dertil kommer en generel forskønnelse af gaden med flere træer, samt en bedre organisering og enkelte reduceringer af p-pladserne, så udsynet til Nørrebroparken bliver mere fri.

De største ændringer sker mellem Nordbanegade og Krogerupgade, hvor der etableres tre hævede flader for at dæmpe trafikken. Den største af dem placeres ved krydsningen med Nørrebroparken, hvor der også kommer en indsnævring i hver ende. De tre indsnævringer, som findes i gaden i dag fjernes til gengæld. Herudover bliver der plantet nye træer og lavet højbede, ligesom stien i alléen langs Stefansgade får nyt grus.

Parkeringsforbud og ensrettet under anlægsarbejdet
Der vil under anlægsarbejdet være parkeringsforbud på stykket mellem Krogerupgade og Julius Bloms Gade. Det er yderst vigtigt, at dette bliver overholdt, hvis entreprenøren skal kunne udføre sit arbejde. Gaden vil desuden blive delvist ensrettet i perioder.

Anlægsarbejdet udføres af OK Grøn Anlæg A/S. Københavns Teknik- og Miljøforvaltning står for byggeledelse og tilsyn. Vi håber, beboerne vil finde forståelse for, at der under anlægsarbejderne periodevis kan forekomme gener i form af støv og støj i dagtimerne.

Kilde: Københavns Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11